Vesti
Sport
Pljušte ostavke u Zvezdi, i Terzić napustio crveno-bele
06.08.2015. 20:00
Izvor: RTS
Pljušte ostavke u Zvezdi, i Terzić napustio crveno-bele
Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju. Posle Slaviše Kokeze crveno-beli brod napustio je Predrag Ćulibrk, za njim je ostavku podneo Branko Radujko. Odlazi i Ivica Tončev. Antić i Bajatović napustili UO.
Na vanrednoj konferenciji za medije, generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić podneo je neopozivu ostavku. Pre njega ostavke su podneli potpredsednik Ivica Tončev i članovi Upravnog odbora Predrag Ćulibrk i Branko Radujko kao i potpredsednik Slaviša Kokeza, koji je to uradio juče.
Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas da je ostavku podneo na zahtev navijača i dodao da je dao sve od sebe kako bi klub beležio dobre rezultate, na sportskom ali i na finansijskom planu.
"Podnosim neopozivu ostavku jer su to od mene zatražili navijači. Odlazim tužan i ponosan, tužan jer volim Zvezdu, a ponosan jer sam dao pun doprinos. Radio sam časno i profesionalno, po 14 sati dnevno, a prvih šest meseci nisam primio platu. Privatan novac sam pozajmio Zvezdi, i neću ga tražiti nazad", rekao je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije na Stadionu "Rajko Mitić". On je istakao da je mogao bolje da radi, ali i podsetio da je dug, kada je došao u klub, bio preko 50 miliona evra.
"Tada smo oko dva miliona evra bili u blokadi, preko 250 menica i bez evropskog takmičenja. Bili smo pred bankrotom, što je zaključak finansijskog revizora i da je Zvezda klinički mrtva. Niko nije spominjao titulu, već stabilizaciju. Godinu dana kasnije dug je smanjen na 40 miliona evra, rad kluba nije onemogućen. Dobijena je licenca, igrači više ne tuže klub i imamo obezbeđene prihode kompanije 'Gasprom'. Imamo pet kvalitetnih igrača od kojih očekujemo prihod i plan je da do kraja Nove godine dug smanjimo do 35 miliona evra. Uprava je imala odlične rezultate na planu stabilizacije", istakao je Terzić. On je rekao da ne zna šta se to u poslednjih 15 dana promenilo kada je u pitanju stav navijača.
"Predstavnik navijača je na sednici Skupštine rekao da je ova uprava najbolja, a šta se desilo u proteklih 15 dana – ne znam odgovor na to pitanje. Svestan sam da je javnost razočarana posle drugog mesta, ali moram da pitam da li je titula bila realna. Ovo je sezona gde je osvajanje titule prioritet, doveli smo trenera Božovića, najboljeg sa ovih prostora. Doveli smo četiri kvalitetna stranca, a imali smo u planu još toliko dolazaka. Svestan sam da smo loše odigrali na startu Superlige i da smo eliminisani iz Evrope."
Terzić je dodao da su navijači insistirali da trener Božović ostane, uprkos tome što je najavio da će otići zajedno sa njim.
"Navijači odmah traže rezultate, samim tim i ostavke i naveli su da ekipa igra slabo. Božović je nudio ostavku, ali navijači njegovu nisu želeli. Šizofren zahtev, kako su sami izjavili. Poznajući snagu navijača, Upravni odbor nije hteo da se konfrontira sa njima i raspisao je izbore. Navijači se nisu složili i odmah su zahtevali ostavke. Stojim na usluzi klubu da se ne bi blokirao njegov rad i ostaću do izbora novog rukovodstva. Novoj upravi želim sreću u radu i mnogo uspeha", zaključio je Terzić i dodao da će, bez obzira na to što je juče rekao da su stopirani transferi, danas članovi kluba postati Donald i Plavšić, kako bi imali pravo nastupa u narednom kolu protiv Voždovca.

Nova ostavka: Bajatović napustio UO Crvene zvezde
I član Upravnog odbora Dušan Bajatović podneo je neopozivu ostavku.
"Poštovani, podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Upravnom odboru fudbalskog kluba Crvena zvezda. Prihvatio sam da budem član Upravnog odbora sa idejom da Crvena zvezda, koja za mene predstavlja nacionalnu instituciju, prebrodi teškoće koje je imala u radu. To sam u prethodno periodu i činio, koliko su mi obaveze dozvoljavale. S obzirom na najnovija dešavanja, koja su poznata široj javnosti, smatram da je najcelishodnije da podnesem ostavku", napisao je Bajatović u saopštenju.
On je osmi član UO kluba koji je podneo ostavku, nakon što su to prethodno učinili potpredsednici Ivica Tončev i Slaviša Kokeza, generalni direktor Zvezdan Terzić, kao i Aleksandar Antić, Predrag Ćulibrk, Branko Radujko i Branislav Đurđević.