Vesti
Sport
Milutinov: Srbija kandidat za medalju
10.08.2015. 20:00
Izvor: RTS
Milutinov: Srbija kandidat za medalju
Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Milutinov uvrstio je nacionalni tim u uži krug favorita za medalju na Evropskom prvenstvu i istakao da bi plasmanom u finale, koji donosi i olimpijsku vizu, ostvario san.
"Prošao je najteži deo priprema, sad ide sve lakše i nadam se da će se na kraju završiti na najlepši mogući način. Pripremne utakmice su krenule i evo i sada igramo protiv Francuza pred našom publikom i to će biti još jedan dodatan motiv da se pokažemo u što boljem svetlu. Svi znamo koliko svim ljudima u Srbiji znače rezultati košarkaške reprezentacije", rekao je Milutinov Tanjugu. On se potom osvrnuo na predstojeći Evrobasket i poručio da, pored toga što ima nekoliko pretendenata za najviši plasman, nema izrazitog favorita.
"Ubrajam našu reprezentaciju u krug favorita posle prošlogodišnjeg uspeha i srebrne medalje na Svetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo ostvariti san koji smo zacrtali, a to je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Mislim da nema izrazitog favorita, ali ima dosta timova koji su pretendenti na titulu šampiona Evrope. Sve će se videti kada krenu utakmice na ispadanje, svašta može da se desi i mislim da će svaki tim hteti da pobedi favorite", istakao je novi košarkaš grčkog Olimpijakosa.
Milutinov je istakao da mu je ova godina jedna od najuspešnijih u karijeri i da bi želeo da dobru sezonu nastavi i u dresu reprezentacije.
"Bio sam u Grčkoj samo jedan dan da bih prošao lekarske preglede jer imam obaveze u reprezentaciji i lepo sam primljen. Ova godina je jedna od najlepših u mojoj karijeri, izabran sam na draftu, prešao sam u Olimpijakos i sada se nadam uspehu s reprezentacijom", ističe Milutinov i dodaje da svi reprezentativci Srbije imaju veliku želju da uspehom na EP usreće narod u Srbiji.
Bivši košarkaš Partizana ponovio je da su crno-beli u teškoj situaciji, ali da je siguran da će se pod vođstvom Duška Vujoševića vratiti na stare staze.
"Mislim da će Partizan uspeti da se vrati jači iz svega toga i da opet bude šampionski tim. Sada prolazi kroz težak proces, ali Vujošević zna najbolje i mislim da će on uspeti da stvori šampionski tim. Mislim da je već izjavio da je teško da se odmah stvori šampionska ekipa, već da je to proces, ali ne sumnjam da će uspeti" istakao je Milutinov.
Mladi centar je naglasio da ne pridaje previše važnosti tome što je iz crno-belog dresa prešao u bratski klub Crvene zvezde, ali je ponovio da jedva čeka da zaigra sa legendom evropske košarke Vasilisom Spanulisom.
"Nisam razmišljao i ne obraćam pažnju na to, ipak je Grčka druga država. Razmišljao sam samo o što boljem koraku u nastavku karijere i jedva čekam da zaigram za Olimpijakos. Veoma sam srećan što ću imati priliku da igram sa Vasilisom Spanulisom, čovekom koji u najvažnijim trenucima pokazuje zašto je jedan od najboljih igrača u Evropi. Zaista sam srećan i privilegovan što ću imati priliku da radim sa njim, ali i sa celim timom. Jedva čekam da počnem pripreme s Olimpijakosom" zaključio je Milutinov.