Vesti
Sport
Radonjić: Očekujemo pojačanja, ali ne želimo da žurimo
11.08.2015. 20:00
Izvor: RTS
Radonjić: Očekujemo pojačanja, ali ne želimo da žurimo
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da crveno-beli ne žele da žure sa pojačanjima, jer hoće da pronađu adekvatne zamene za glavne igrače iz prošle sezone koji su otišli.
Prvom treningu Zvezde prisustvovalo je 12 košarkaša, koji su prethodno obavili lekarske preglede.
"Na treningu imamo veliki broj mladih igrača, još neki će se naknadno priključiti. Možda je neočekivan broj mladih igrača, ali gotovo svi su u proteklom periodu u nekom delu sezone bili sa prvim timom, tako da znaju šta ih očekuje. Čekamo pojačanja i pokušaćemo da uradimo najbolji mogući posao. Napravili smo plan za sve što nas očekuje i verujem da ćemo sve ispuniti do početka prvenstva", rekao je Radonjić za klupski sajt.
Crnogorski trener dodaje je da je normalno što se u medijima konstantno spominju razna imena kao potencijalna pojačanja Zvezde.
"Pokušavamo da pronađemo rešenja, ali moramo da budemo obazrivi. Imali smo taj momenat oko Kalinića, postojalo je čekanje oko njegovog odlaska ili ostanka. Imamo vremena, ne žurimo. Posle rezultata koji su ostvareni prošle godine, odlaska velikog broja igrača koji su bili nosioci igre, teško je na sve to reagovati i naći rešenja koja će nam dati kvalitet", naveo je Radonjić.
On je istakao da je ideja kluba bila da se na osnovama prošlogodišnjeg tima napravi ekipa za ovu godinu, što bi značilo mali broj promena.
"Na tržištu se dešavaju ovakve stvari, sve je to prouzrokovalo potražnju za našim igračima. Nismo bili u prilici da budemo konkurentni timovima koji imaju veće mogućnosti, ali napravili smo ogroman benefit za klub", izjavio je Radonjić.
On je potvrdio da postoji mogućnost da ekipu na centarskoj liniji pojača Stefan Nastić, ali i plejmejker iz NBA Ej Džej Prajs.
"Posle angažovanja Skorcanitisa došli smo do ideje da angažujemo još jednog igrača na poziciji centra. Shodno broju stranaca moramo da tražimo domaćeg igrača. I ne samo zbog toga, već i što smo u deficitu sa visokim igračima što se tiče perspektive. Jedan od igrača koji su na toj listi je i Nastić. Ima nekoliko imena kada je pozicija plejmejkera u pitanju, a jedan od njih je i Prajs. Ništa više u ovom trenutku nema, sve ostalo je u domenu želja, interesovanja ili spekulacija", zaključio je Radonjić.