Vesti
Sport
Još jedna zanimljiva "Grofova" konferencija!
14.08.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Još jedna zanimljiva "Grofova" konferencija!
Trener Crvene zvezde iskritikovao je još jednog igrača, šalio se na račun novinara, davao savete mladom Jovanoviću, itd.
Na "Grofovoj" konferenciji - od svega po malo.
Poneka kritika, poneki savet, poneka pošaljica, standardno uvažavanje protivnika...
Uoči utakmice sa Čukaričkim, trener Crvene zvezde Miodrag Božović javno je kritikovao partije Aleksandra Kataija. Potom ga je ostavio na klupi za rezerve, a kada ga je uveo u igru, talentovani vezista je bio jedan od najopasnijih igrača svog tima. Postigao je i gol za konačnih 3:1.
Par dana kasnije, Božović je prozvao Idana Vereda. Izraelac je u mečevima sa Kairatom nagovestio da bi mogao da bude pojačanje, međutim, u domaćem prvenstvu nije pokazao mnogo toga.
"Očekivali smo od Vereda da bude bolji i on do sada nije opravdao ta očekivanja. Ne znam šta je razlog, možda se još prilagođava ekipi i srpskom fudbalu. Bio je i povređen, pa se možda još oporavlja", nezadovoljan je Božović.
Fudbalere Crvene zvezde u nedelju u Surdulici (17.00) čeka nezgodno gostovanje, što je i bila tema konferencije za medije na stadionu Rajko Mitić.

"SVI ZDRAVI OSIM PETRA I LUISA"
Radnik jeste debitant u superligaškom d ruštvu, ali je neporažen na svom stadionu još od aprila 2014.
Bez obzira na sjajnu seriju rivala, crveno-beli su svesni da im je pobeda neophodna da bi se održala pozitivna atmosfera u timu uprkos turbulentnom startu sezone i potresima u klupskom rukovodstvu.
"Pokušaćemo da nastavimo da pobeđujemo i igramo dobro jer samo tako možemo do željenog rezultata ove sezone. Da bismo ostvarili cilj bitno je da pobeđujemo te, uslovno rečeno i neka se niko ne uvredi, male timove", istakao je Božović.
Crveno-beli će na ovo gostovanje morati bez najboljeg igrača u prethodnih nekoliko utakmica, povređenog Luisa Ibanjeza.
"Ne znam koliko će Ibanjez odsustvovati sa terena, ali je to svakako hendikep za nas", rekao je Božović i dodao:
"Verovatno opet nećemo moći da računamo na Petra Orlandića, a ako sve bude kako treba, za dve nedelje će biti spreman Aleksandar Luković".

"JAVOR NEĆE DUGO BITI PRVI"
Što se tiče predstojećeg rivala, Božović je kao jednu od najvećih opasnosti koje prete od Radnika istakao Ljuba Baranina, dalekometnog izvođača autova.
"Radnik se pokazao kao dobar tim. Imaju Baranina koji sjajno izvodi aut, a tamo je mali teren pa to uvek može da bude opasno", upozorio je Božović.
Osim u utakmici sa Metalcem koja je završena rezultatom 0:0, Zvezda je u svakoj od ostalih šest mečeva ove sezone, dva sa Kairatom u Ligi Evrope i potom u duelima u Superligi - prva primala gol. Da li je to problem, pitali su novinari i dobili...
"Neka prvi primamo golove, samo neka pobeđujemo", rekao je "Grof" Božović u svom stilu.
Trener Crvene zvezde istakao je da prija što su njegovi igrači posle pet kola na tabeli ispred "večitog rivala" Partizana, ali je rekao da je rano pričatibo takvim stvarima, kao i o prvoj poziciji koju trenutno zauzima Javor.
"Sigurno da nam prija što smo ispred Partizana, ali biće još kikseva sa obe strane. Što se tiče Javora, pokazao je da je dobra ekipa i zasluženo je prvi, ali teško da će izdržati, bez obzira na sve komplimente koje dobija", smatra Božović.