Vesti
Sport
Đoković zbrisao Vavrinku za 63 minuta!
21.08.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Đoković zbrisao Vavrinku za 63 minuta!
Ni nervoze, ni bolova, ni grešaka – TO je Đoković.
Novak Đoković odigrao je najbolji meč od kada je u finalu Vimbldona, 12. jula, pobedio Rodžera Federera i posle samo 63 minuta zbrisao s terena još jednog Švajcarca, Stena Vavrinku, inače velikog dužnika posle ovogodišnjeg finala Rolan Garosa.
U četvrtfinalu Mastersa u Sinsinatiju, jedinog koji Đoković još nije osvojio: (1) Đoković – (5) Vavrinka 6:4, 6:1. Igralo se tek nešto duže od sat vremena u 22. okršaju Srbina i Švajcarca, posle kojeg je skor 18-4 za boljeg.
U polufinalu, Novak će se sastati sa pobednikom meča Aleksandr Dolgopolov – (6) Tomaš Berdih.
Za razliku od Mastersa u Montrealu prošle nedelje, gde je doživeo poraz u finalu od Endija Mareja, kada je imao probleme sa laktom i podlakticom desne ruke, odnosno prva dva meča u Sinsinatiju, sa Benoom Perom i Davidom Gofanom, kada je ispoljavao nervozu i imao padove u igri, ovog petka popodne Đoković je prikazao tenis kakav je najčešće igrao tokom 2015. godine.
Bez panike je pratio Vavrinku tokom prvog seta, nakon što je rival dobio u igri "pismo-glava" i izabrao da prvi servira. Bilo je 4:4, bez brejk lopti, kada je Đoković prepoznao strah s druge strane mreže, napravio brejk iz prve šanse za to i potom osvojio narednih šest gemova, dozvolivši rivalu da se upiše na semafor u drugom setu tek kada je sve bilo gotovo, na 6:4, 4:0.
Tako je, nadamo se, Novak ostavio iza sebe sve probleme sa kojima se u stilu pravog šampiona uspešno izborio, a bilo je trenutaka i kada mu je ukazivana pomoć, i kada se ljutio na Borisa Bekera što je izlazio s tribina, i kada je lomio rekete u meču sa Gofanom i kada je gubio 0:3 s dva brejka zaostatka u trećem setu sa Belgijancem, pa se "izvukao".
Ukoliko "Broj 1" uspe da završi nedelju s još dve pobede u Ohaju, postaće jedini teniser u istoriji koji je uspeo da osvoji sve turnire iz Masters serije. To će mu, pored mesta u istoriji, ATP bodova, novčane nagrade, svakako značiti i na polju samopouzdanja pred start US Opena, gde će napasti titulu koja je u vlasništvu Marina Čilića.
Od osvajanja Vimbldona Đoković je napravio pauzu do početka prošle nedelje, kada je zaigrao na Mastersu u Montrealu, na kom je uz nekoliko uspona i padova uspeo da stigne do finala, ali ga je tamo, uz mnogo muke, savladao u tom trenutku svežiji, orniji i bolji Endi Marej.
Vavrinka je nekako izbegao eliminaciju u svom meču 3. kola, u kom je igrao tri taj-brejka sa "kraljem asova" i onda dočekao da Karlović u finišu trećeg seta odservira duplu servis grešku (!?), nakon 35 asova, što je osvajač Rolan Garosa znao da iskoristi i prođe u narednu rundu.
Danas nije bio ni blizu plasmana dalje.
Đoković je, nekada lako, u poslednje vreme malo teže, uglavnom izlazio kao pobednik u mečevima sa Vavrinkom, ali će ostati upamćeno da ga je baš ovaj teniser u poslednje tri godine koštao dva gren slem trofeja – Sten je dobio četvrtfinale Australijan Opena 2013. godine i ovogodišnje finale Rolan Garosa.
U poslednjih pet mečeva između njih dvojice, rezultat je 3:2.