Vesti
Sport
Dobar žreb za Novaka na US Openu!
27.08.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Dobar žreb za Novaka na US Openu!
Izvučeni parovi i za poslednji Masters sezone. Novak prošao odlično!
Novak Đoković nakon dva izgubljena finala, u Kanadi i Sinsinatiju, pokušaće da napadne US Open, grend slem koji je do sada osvojio jednom, 2011. godine.
Žreb je dobro prošao pošto su na drugoj strani žreba, Federerovoj strani, teniseri poput Vavrinke, Mareja trenutnog šampiona Marina Čilića i uvek nezgodnog Iznera. Na Đokovićevoj strani žreba su Nadal i Vavrinka.
Za protivnika u prvoj rundi Novak će imati Portugalca Žoaa Souzu, sa kojim ima pozitivan skor. On se sa ovim 25-godišnjakom do sada sastajao dva puta: oba puta na grendslemovima. Đoković je pobedio u oba susreta bez izgubljenog seta, pa ni ovaj put igrač koji je 46. na ATP Listi ne bi trebao da bude pretežak zadatak.
Ukoliko pobedi, Novak Đoković će u drugom kolu za protivnika imati boljeg iz dueal Pospišil - Hajder Maurer.
Projektovanim žrebom, ukoliko dođe do četvrtfinala, Novak Đoković će najverovatnije igrati sa Rafaelom Nadalom, ukoliko ovaj ne bude ponovo imao loš turnir. Potencijalni rival u polufinalu je Kei Nišikori.
Već u prvom kolu, pored susreta Đokovića i Souze, biće nekoliko zanimljivih duela: Kei Nišikori - Benoa - Per, Rodžer Federer - Lenard Majer, Rafael Nadal - Borna Ćorić, dok je svakako onaj najzanimljiviji Endi Marej - Nik Kirjos.
Viktor Troicki će u prvom kolu igrati sa mladim Amerikancem Fransisom Tiafoom, koji ima samo 17 godina, dok će Janko Tipsarević igrati sa iskusnim Giljermom Garsijom-Lopezom.
US Open počinje 31. avgusta i trajaće do 13. septembra.