Vesti
Sport
Bronza za Ivanu! Bravo, kraljice naša!
28.08.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Bronza za Ivanu! Bravo, kraljice naša!
Ivana Španović je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Skočila je 7.01 metar, što je novi nacionalni rekord. Amerikanka Bartoleta prva (7,14), Britanka Proktor druga (7,07).
Nadala je, obećala je da će da leti preko sedam metara na Svetskom prvenstvu u Pekingu i ispunila je obećanje!
Ivana Španović je dva puta letela danas preko sedam metara - oba puta 7,10 metar (u prvoj i poslednjoj seriji finala), ali to joj nije bilo dovoljno za više od bronzane medalje. Nismo tužni, štaviše!
Bravo, Ivana, svaka ti čast!
Imala je Ivana srebrnu medalju u džepu u poslednjoj seriji, ali je Amerikanka Tijana Bartoleta skočila fenomenalnih 7,14 metara i osvojila zlato.
Drugo mesto pripalo je Britanki Šari Proktor koja je takođe dva puta išla preko sedam metara - 7,07 i 7,01. Taj skok od 7,07 doneo joj je srebrnu medalju.
Čestitka ministra sporta Vanje Udovičića:
"Ovo je još jedna u nizu medalja koja potvrđuje da je Ivana u samom atletskom svetskom vrhu i da svakim takmičenjem pomera svoje granice, a time i nacionalne rekorde. Koliko je veliki uspeh pobediti sebe kada je najteže i kada se od vas najviše očekuje, znam kao nekadašnji sportista i na tome joj od srca čestitam. Ponosan sam što sam ministar jednoj takvoj sportistkinji i duboko verujem da je upravo Ivana ta koja će nas obradovati dugo čekanim olimpijskim sjajem u atletici. Svaka čast Ivana".