Vesti
Sport
Neviđen podvig naših odbojkašica!
31.08.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Neviđen podvig naših odbojkašica!
Ko bi rekao da će na 0:2 protiv Rusije naše odbojkašice stići nadomak Olimpijskih igara u Riju?!
U svetu ženske odbojke verovatno ne postoji reprezentacija koja se ne bi predala posle 0:2 u meču sa Ruskinjama.
Osim naše!
Odbojkaška reprezentacija Srbije napravila je neviđen podvig i zabeležila možda Olimpijskih igara vrednu pobedu ovog ponedeljka pre podne, nakon što je u jednom od poslednjih derbija na Svetskom kupu u Japanu gubila 0:2 protiv Rusije.
Na kraju, posle dva i po sata borbe i neverovatnih 27 poena sjajne Tijane Bošković – 3:2 (22:25, 22:25, 25:14, 25:23, 15:12)!
Dan pred meč sa organizatorom turnira Japanom, naše devojke probile su se na treće mesto na tabeli, sa SAD i Rusijom. Sva tri tima imaju skor 6-1, s tim da naše devojke imaju najmanje bodova jer su dve od šest pobeda (baš nad SAD i Rusijom) ostvarile u taj-brejku, gde se dva boda dodeljuju boljem, a jedan poraženom.
Ali...
SAD i Rusija se tek sastaju međusobno!
Podsećamo, u Rio će se plasirati prve dve reprezentacije, a posle meča sa Japanom (koji je takođe u igri, poput Kine), Srbija igra još tri meča do kraja u kojima bi poraz bio ravan senzaciji – Kuba, Kenija i Argentina.
Možda je rano da se prognozira, ali svi su izgledi da bi pobeda nad Japanom (utorak, 12:10) značila i plasman na Olimpijske igre. Ne samo da predstoji međusobni duel Rusije i SAD, već i Rusije i Kine, odnosno SAD i Japana.
TABELA: SAD 19, Rusija 18, Srbija 16, Japan (-1) 15, Kina (-1) 15, Dominikanska Republika 13, Argentina 9, Južna Koreja (-1) 6, Kuba 6, Oeru 3, Kenija 0, Alžir 0.
Ruskinje, u čijim redovima je briljirala Natalija Območajeva sa 27 poena, doživele su prvi poraz na turniru posle šest pobeda. Bile su boljhe u bloku i as udarcima, ali su naše odbojkašice osvojile daleko više poena iz napada i na kraju zasluženo pobedile.
Srbija je u petom setu imala blagu prednost konstantno, do same završnice u kojoj je Območajeva podlegla i umoru i pritisku, pa je s dve uzastopne greške dala našoj reprezentaciji pobedu – 15:12!
Brankica Mihajlović osvojila je 17, a po poen manje Jovana Stevanović i Milena Rašić.