Vesti
Sport
Ćurčić: Stvaramo tim za Mundijal, pobeda nad Jermenijom će vratiti veru
03.09.2015. 20:00
Izvor: Blic
Ćurčić: Stvaramo tim za Mundijal, pobeda nad Jermenijom će vratiti veru
Selektor fudbalera Srbije Radovan Ćurčić rekao je da će tim učiniti sve kako bi popravio utisak, protiv Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
"Mnogo smo pričali o ambicijama Srbije, znamo da su kvalifikacije za nas gotove, stvaramo tim za nove kvalifikacije i Mundijal. Rezultati u naredne četiri utakmice su primarni, kroz mečeve ćemo dati šansu onima koji nisu igrali, a zaslužili su priliku. Imaju kvalitet da prave razliku na terenu. Protiv Jermena će biti zahtevan meč, rival nije atraktivan, ali je težak. Pobeda je bitna iz drugih razloga, za neki novi period, bitno je zbog samopouzdanja kako bi javnost povratila veru", rekao je Ćurčić.
Branislav Ivanović deli nadu selektora da bi eventualna pobeda popravila utisak o igri "orlova".
"Niko od igrača nije igrao nebitne utakmice, meč sa Jermenima je izuzetno bitan za nas. Pogled na tabelu nas igrače najviše dotiče, nismo zaslužili da budemo poslednji. To sve možemo da promenimo dobrom igrom i pobedom. Sve teče po planu, dobro smo upoznati sa njihovom ekipom, mnogo su jači nego u prvom duelu kad smo remizirali. Pobeda donosi mir", rekao je Ivanović.
Srbija će Jermeniju dočekati u Novom Sadu, u petak od 20.45. U grupi I, Jermenija ima bod, Srbija je poslednja sa -2.