Vesti
Sport
Milinković o "smenjivanju": Ja radim, izdržaću
16.09.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Milinković o "smenjivanju": Ja radim, izdržaću
Trener Partizana Zoran Milinković uoči prve utakmice u Ligi Evrope morao da odgovara i na aktuelna pitanja, pre svega o pričama da će biti smenjen posle prvog novog kiksa. "Pogrešio sam u derbiju". O Iliji Stolici: "Pitajte njega".
U Fudbalskom klubu Partizan stanje je sve samo ne redovno. Između poraza u "večitom derbiju" i pred prvu utakmicu u Ligi Evrope, protiv AZ Alkmara u četvrtak uveče, dešavalo se svašta - sastančilo je najuže rukovodstvo (pružena podrška Milinkoviću), jedan od pomoćnika u stručnom štabu (Ilija Stolica) je naprasno otišao, a mediji su saznali i da se već pregovara sa Milinkovićevim naslednikom (Nebojšom Gudeljom).
Zato je početak današnje konferencije za novinare u Partizanu pred utakmicu sa AZ Alkmarom, izgledao tako što je portparol kluba Biljana Obradović saopštila: "Danas će vaši sagovornici odgovarati isključivo na pitanja u vezi sa utakmicom protiv AZ-a".
Ali, na novinarima je da pitaju, da se interesuju o aktuelnim stvarima, tako da ova sugestija nije prošla.
Jedno od pitanja postavljenih Milinkoviću odnosilo se upravo na to što mu nad glavom visi mač. Prvi naredni kiks, mogao bi da znači i njegov odlazak sa mesta trenera prvog tima.
Da li osećate pritisak i ono "biti ili ne biti"?
"Izdržaću", procedio je Milinković i posle kratke pauze nastavio: "Fokusiran sam samo na ono što radim. I do mene dolaze svi ti neprijatni momenti ali ja ću ih prevazići".
Kakva je atmosfera u timu posle poraza od Crvene zvezde?
"Atmosfera je onakva kakva treba da bude. Momcima je teško pao poraz. Mi smo profesionalci ali smo svi i navijači Partizana. Momci su svesni da moraju da daju više i to je jedini način da se prevaziđe trenutna situacija. Atmosfera nije kao ranije jer naravno nije isto kada se pobeđuje i kada se gubi", odgovorio je Milinković.
Jedan od potpredsednika kluba Milorad Vučelić rekao je posle derbija da mu je Milinković priznao da je pogrešio što se tiče taktike za meč protiv Crvene zvezde.
"Očekivao sam da ću promenom formacije uspeti da iznenadim protivnika, da napravim prevagu i da ostvarimo dobar rezultat. Više je nego očigledno da sam pogrešio", bio je komentar trenera Partizana.
Da li to znači da se vraćate na formaciju 4-4-3?
"Da, hoćemo. To je sistem koji smo forsirali", odgovorio je Milinković.
Baš pred utakmicu sa AZ Alkmarom, Milinković je ostao bez važnog asistenta - Ilije Stolice, koji je naprasno odlučio da napusti stručni štab crno-belih. Čaršija priča i da je Stolica bio optužen(!) da je "prodao" taktiku "večitom rivalu", odnosno otkrio kako će Partizan da igra, što je Stolica odlučno demantovao u neformalnim razgovorima sa novinarima.
"Zahvalio bih se gospodinu Iliji Stolici i poželeo mu uspeha. O ostalom što se priča ne bih ništa komentarisao. Najbolje je da za komentar pitate upravo Stolicu", bilo je sve što je Milinković rekao na tu temu.
Naposletku, o onome što očekuje Partizan, a to je meč protiv AZ Alkmara, holandske ekipe koja je proteklog vikenda upisala prvu pobedu u nacionalnom šampionatu (u pet kola).
"Veliki izazov. Dolazi nam tim koji respektujemo. Pobedom protiv De Grafšapa u gostima, AZ je najavio izlazak iz krize. Reč je o tipičnoj holandskoj ekipi. Mi gledamo najpre sebe. Očekujem pravu reakciju igrača, da izgaraju i nadvise protivnika. Verujem u dobar start u Ligi Evrope", optimističan je Milinković.
On kaže da Partizan neće menjati filozifiju igre - dakle, i protiv Alkmara biće napadački orijentisan i nada se da će njegov tim "prevazići probleme u odbrani".
To je podstaklo na novo pitanje o Brazilcu Fabrisiju.
"On konkuriše za sastav, oporavio se od povrede. Zašto je stav javnosti takav da ga oštro kritikuje - ne bih komentarisao. Ovo je isti tim koji je eliminisao Steauu i verujem u njih i znam da će pokazati da su pravi igrači", stao je Milinković iza cele ekipe.
Marko Jevtović je preneo glas svlačionice, odnosno igrača:
"Dobar rezultat bi nas podigao za nastavak prvenstva i svi verujemo to".