Vesti
Politika
Pajtić: Dok sam ja predsednik DS, koalicije sa SNS neće biti
17.09.2015. 20:00
Izvor: Blic
Pajtić: Dok sam ja predsednik DS, koalicije sa SNS neće biti
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da ta partija neće ulaziti ni u kakve koalicije sa Srpskom naprednom strankom dok je on na čelu demokrata.
"Ja sam predložio da se raskinu lokalne koalicije sa SNS i oko tog pitanja nije postojala dilema. Glavni odbor je jednoglasno odlučio da se te koalicije raskinu i dok sam ja predsednik DS, nikakvih koalicija sa SNS neće biti", kazao je Pajtić gostujući na televiziji B92.
Upitan zašto prema istraživanjima javnog mnenja ima slabiji rejting od potpredsednika DS Borislava Stefanovića, Pajtić je kazao da "ko god da je izabran za predsednika DS, on je izložen satanizaciji" kao i da unutar te stranke "neće biti prebrojavanja" na osnovu istraživanja naručenih od drugih partija.
Govoreći o odnosu pokrajinskih vlasti prema izbeglicama u Vojvodini, Pajtić je kazao da je pokrajinska Vlada pokazala solidarnost sa tim ljudima, obezbeđujući im hranu, zdravstvene usluge i "sve ostalo kako bi prebrodili užasne uslove u kojima se nalaze".
Komentarišući saradnju pokrajinskih vlasti sa Vladom Srbije u pružanju pomoći izbeglicama, predsednik Vlade Vojvodine je naveo da su tom slučaju, političke razlike "sekundarne".
"U svim ostalim stvarima, Vlada Srbije je zakazala prethodnih dana, od poskupljenja šećera do onemogućavanja povećanja plata čak i u privatnom sektoru. Na delu je katastrofalna socijalna i ekonomska politika, a država u kojoj su banke srećne, je nesrećna država", kazao je lider DS.
Upitan kako komentariše posetu premijera Aleksandra Vučića Sjedinjenim Američkim Državama, Pajtić je ocenio da se u poslednjih 20 godina "nije desilo da grupa kongresmena direktno optužuje nekog političara poput Vučića i njegovih saradnika za korupciju i blokadu medija".