Vesti
Sport
SUPERLIGA (10. kolo): Tužno... Samo 11 golova
22.09.2015. 12:00
Izvor: Mondo
SUPERLIGA (10. kolo): Tužno... Samo 11 golova
Neverovatno, ali, nažalost, istinito - samo 11 golova u 10. kolu Superlige. Čak na četiri utakmice "krompiri". Zvezda nastavila seriju, novi kiks Partizana, Rad osvojio Novi Sad.
Fudbal se igra za golove. Ali, kada bacite pogled na Superligu onda baš ova "deviza" i ne stoji.
Samo 11, dakle JEDANAEST, golova na osam utakmica 10. kola Superlige. Na četiri meča - nijedan gol! Od tih 11, tri su bila prelepa - Bojan Nastić za Vojvodinu, Aleksandar Lutovac (pobedonosni za Rad u Novom Sadu) i Srđan Plavšić za Zvezdu protiv Jagodine.
U prethodnom, 9. kolu imali smo rekord - 26 golova. A samo jedno kolo kasnije negativan rekord - 11 golova.
Zvezda nastavlja da gazi. Crveno-beli su zabeležili sedmi trijumf u nizu i sve ostale gledaju sa prilične i komforne udaljenosti. Uključujući branioca titule Partizan, koji je napravio novi kiks. Crno-beli su ostvarili prvi remi u sezoni, ali remi koje njegove navijače nikako ne može da zadovolji. Niški Radnički je zasluženo ostao neporažen u Humskoj, a Partizanu uteha da posle pet utakmica u prvenstvu nije primio gol.
Partizan je samo "pojačao" crni utisak - jedan od najlošijih startova u prvenstvu u poslednjih 25 godina!
Javor je nastavio dobar niz. Doduše, nije trijumfovao, ali je Ivanjica i dalje neosvojiva za sve ekipe koje su do sada gostovale. Ni Čukarički nije uspeo da ostvari trijumf u Ivanjici.
Rad je druga ekipa koja je nanela poraz Vojvodini u Novom Sadu. Nakon što je u 1. kolu, Čukarički "odrao" "lale" (4:0), Rad je odneo sva tri boda zahvaljujući svom tinejdžeru - Aleksandru Lutovcu. "Građevinari" su još jednom potvrdili da znaju da igraju protiv Vojvodine, pogotovo u Novom Sadu. Ovo je Radu peta pobeda nad Vojvodinom u gostima od sezone 2008/09.
Uz igrače Rada, epitet "heroji kola" zaslužuju i igrači čačanskog Borca, koji su se najpre pobunili zato što su im povređena ljudska prava (nisu primili plate), ali su i pored toga otišli na gostovanje u Suboticu i osvojili bod.
Ne sme se zaboraviti ni MIlan Ćulum, strelac oba gola za surdulički Radnik u meču protiv Metalca, koji je gostima doneo bod u Gornjem MIlanovcu.
Sve ostale ekipe igraju po sistemu "toplo-hladno": pobeda, pa poraz ili remi, pa poraz, pobeda... Osim OFK Beograda koji je baš u crnoj seriji - peti poraz u nizu!
U ovom kolu pokazan je samo jedan crveni karton (Slavoljub Srnić, Crvena zvezda).