Vesti
Sport
Đorđević: FIBA ne želi da Srbija igra u finalima
23.09.2015. 20:00
Izvor: RTV
Đorđević: FIBA ne želi da Srbija igra u finalima
BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević prozvao je danas Međunarodnu košarkašku federaciju (FIBA) tvrdnjom da toj organizaciji ne odgovara da Srbija igra u finalima velikih takmičenja.
"Ne vole da nas vide u utakmicama za medalju. Njima ne odgovara da je Srbija u finalima, FIBA ništa ne dobija od nas, ni pare, ni marketing. Mi smo federacija koja ima budžet od dva miliona evra, malo toga možemo da napravimo na međunarodnom planu, ali neke stvari koje su se dogodile bile su očigledne i zato ćemo reagovati", rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kući košarke na kojoj je analizirao osvajanje četvrtog mesta na šampionatu Evrope.
Đorđević je naglasio da odnos prema Srbiji nije bio realan, kao i da mu nije jasan izbor španskog sudije za polufinale.
"Srbiji je isti sudija sudio četiri utakmice. Grk Hristodulu je odličan sudija, ali nije mi jasno. Nije mi jasan izbor španskog sudije za polufinale i nije jasno zašto se sportistima oduzima pravo da se bore za medalju, ali za nas je to još veći izazov. Pa, sam Toni Parker je rekao našem kapitenu Teodosiću: "Ti ovde igraš svake godine, a uopšte te ne respektuju".
Prema njegovim rečima igračima nema šta da zameri i četvrto mesto najteže je palo njima.
"Oni su zaista želeli tu medalju. Marjanović je puno nedostajao ovom timu, ali zbog svega što znate on nije bio sa nama".
Selektor je poručio da su već od ponedeljka počele pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.
"Danas putujem u Grčku (trener Panatinaikosa, prim. aut) i na ovaj način bih želeo da vam kažem hvala na svemu. Od ponedeljka je počela ozbiljna priprema za Rio i to nam je cilj, s obzirom da smo propustili poslednje dve Olimpijade. Kada kažem da počinje rad na tome to važi za ceo Savez. Moramo sa još više snage i volje da pristupimo prema protivnicima koji nisu samo na terenu", poručio je Đorđević.