Vesti
Sport
Dejan Stanković: Raduje me dominacija Intera i Zvezde
24.09.2015. 20:00
Izvor: Beta
Dejan Stanković: Raduje me dominacija Intera i Zvezde
Legendarni srpski fudbaler, od nedavno funkcioner Intera, Dejan Stanković rekao je danas da se oseća fantastično posle odličnog početka sezone italijanskog kluba, ali i Crvene zvezde u kojoj je ponikao.
"Fenomenalan je osećaj, iako se ne osećam samo kao funkcioner. Svakodnevno živiš sa igračima, dišeš sa njima, prolaziš kroz sve treninge i utakmice... Lepo je, ali i teško da se sa tribine prati klub u kojem sam proveo 10 godina, pogotovo derbi sa Milanom", rekao je Stanković u intervjuu agenciji Beta.
Inter je ove sezone, poput Zvezde, lider u svom prvenstvu. Klub iz Milana ima svih pet pobeda.
Dobar početak Interove sezone Stanković je ocenio kao proizvod dobrog rada trenera Roberta Mančinija i grupe igrača koja funkcioniše kao jedan.
"Za sada ne igramo briljantan fudbal, ali tek je septembar, ima vremena. Skockaće Mančini ekipu, za sada mi se sviđa kako to izgleda, 11 ratnika na terenu. Mislim da smo stvarno narpavili jedan istorijski početak prvenstva", rekao je nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije.
Jednu od pet pobeda, Inter je zabeležio protiv gradskog rivala Milana, čiji je trener Stankovićev kum Siniša Mihajlović.
"Mihajlović je isto u fazi stvaranja, njegova ekipa možda igra lepši fudbal, ali fali joj koncentracije. Ne mogu da kažem da su u derbiju bili bolji, ali su imali konkretnije šanse", rekao je Stanković i dodao da je u stalnom kontaktu sa Mihajlovićem.
"Srećan sam zbog Siniše. Govorio sam da će on pre ili kasnije preuzeti veliku ekipu. To se desilo pre, posle samo godinu i po dana od odlaska sa mesta selektora reprezentacije seo je na klupu Milana", dodao je on.
Inter je "pun" igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Tu su Nemanja Vidić, Adem Ljajić, Stevan Jovetić, Samir Handanović, Ivan Perišić i Marcelo Brozović.
Stanković je istakao da se oni fenomenalno slažu.
"Ima nas mnogo na 'ić' i fenomenalno funkcionišemo. Sigurno je da sa naših prostora dolaze fenomenalni igrači, veliki talenti i ubeđen sam da će svi oni napraviti raziliku ove godine i Interu doneti mnogo bodova", rekao je Stanković.
Kada je reč o Nemanji Vidiću, Stanković je najavio da će on dobiti priliku kada se oporavi posle operacije diskus hernije.
"Inter sa njim samo može da dobije. Svašta se pisalo, da nije prijavljen, ali to nema veze s vezom, biće na raspolaganju i sve zavisi od njega", rekao je Stanković.
Dejan Stanković je takođe rekao da svom bivšem klubu Crvenoj zvezdi želi da stane na noge i da se plasira u Ligu šampiona gde i pripada.
"Želim Zvezdi od sveg srca da stane na noge, da se vrati u Evropu, gde i pripada, da uđe u Ligu šampiona, jer jedan klub kao što je Crvena zvezda to i zaslužuje", rekao je Stanković.
Stanković je istakao da se nada da će Zvezda prebroditi svaku krizu, kao i to da "ne bi bilo lepo da daje sud i komentariše iz daljine" jer nije tu.
On je naveo da posebne pohvale zaslužuje trener crveno-belih Miodrag Božović.
"Zvezda, uz mnogo problema u ovom momentu igra dobar fudbal, zahvaljujući treneru Božoviću. Prva je na tabeli uz sve poteškoće koje je prate", dodao je nekadašnji kapiten.
Crveno-beli nakon lošijeg početka sezone sada igraju odličan fudbal, a u srpskom prvenstvu su ubedljivo prvi posle 10 kola.
"Božović je stavio na stranu sve što se dešava okolo, koncentrisao se na ekipu i te momke naveo da misle samo o terenu i protivniku. Nije to lako i velike čestitke, samo tako neka nastave", dodao je on.
Stanković nije uspeo da isprati "večiti" derbi između Zvezde i Partizana, u kojem je njegov bivši klub dominantno pobedio sa 3:1, jer je u tom trenutku bio u karantinu Intera.
"Nisam nažalost gledao, ali sam čuo od prijatelja da je Zvezda bila dominantna, da se od početka utakmice pitala kakav će biti kraj", rekao je Dejan Stanković.
Zvezda u srpskom prvenstvu ima 26 bodova, šest više od drugoplasiranog Javora, a čak devet u odnosu na Partizan i Vojvodinu.