Vesti
Sport
MONDO: Nova ideja za klupu Partizana
25.09.2015. 20:00
Izvor: Mondo
MONDO: Nova ideja za klupu Partizana
MONDO saznaje da uprava Partizana razmišlja da na klupu dovede Milinka Pantića, a da mesto sportskog direktora "popuni" Goran Stevanović.
"Ja nisam problem, ja sam tu, na raspolaganju. Voleo bih samo da ovim divnim momcima već jednom krene", procedio je trener Zoran Milinković u sredu uveče posle novog razočaranja u domaćem prvenstvu (remi sa Radom 1:1).
Uprava Partizana ćuti. Milinković je i dalje trener, danas u podne će se obratiti medijima povodom predstojećeg meča 11. kola Superlige, protiv Voždovca na Vračaru. On je više puta ponovio da je Partizan na prvom mestu, da mu nikada ne bi palo na pamet da tuži klub (u slučaju raskida ugovora), da će, i kad ne bude trener, biti navijač crno-belih.
Nakon poraza od Crvene zvezde u "večitom derbiju" (1:3), bilo je informacija da su pojedini članovi uprave Partizana razgovarali sa potencijalnim kandidatima za mesto trenera. Pominjali su se mnogi, pa i Nebojša Gudelj. Partizan je potom pobedio AZ Alkmar u Ligi Evrope (3:2), prašina se malo slegla, ali onda su usledili remi sa niškim Radničkim (0:0), pa sa Radom (1:1), uzvici navijača: "Kizo, odlazi", "Uprava, napolje".
Uprava crno-belih je pod pritiskom. Iako funkcioneri Partuiana odlučno negiraju da se pregovara sa bilo kim i tvrde da Milinković ima podršku, ipak se, prema našim saznanjima, "opipava puls" pojedinih kandidata.
MONDO saznaje da je najnovija ideja da upražnjeno mesto sportskog direktora "popuni" bivši fudbaler i trener Goran Stevanović, a da trenerska klupa bude poverena još jednom bivšem igraču crno-belih i legendi Atletiko Madrida Milinku Pantiću.
Pantić nema preveliko trenersko iskustvo. Posle igračke karijere radio je najpre kao trener mlađih kategorija Atletiko Madrida, a potom i kao trener B tima kluba iz Madrida, da bi, u sezoni 2013/14, sedeo na klupi azerbejdžanskog Bakua.
Goran Stevanović, koji je bio trener Partizana u sezoni 2009/10, trenutno je bez kluba. Njegov poslednji angažman bio je u Kini, gde je otpušten iz kluba Ćingdao nakon što je ispao iz prve lige.
Stevanović je bio na klupi Partizana od 5. septembra 2009. do 16. aprila 201. godine. Nasledio je na klupi Slavišu Jokanovića, kome je bio pomoćnik. "Plavi" je počeo nerešenim rezultatom na Banovom brdu, ali je do aprila meseca uspeo da sačuva prvo mesto na tabeli, koje je u dobroj meri bilo ugroženo posle remija u Jagodini 11. aprila. Samo četiri dana kasnije Vojvodina je u Beogradu eliminisala Partizan u polufinalu Kupa. Šok terapija Dragana Đurića i njegovih saradnika bila je smena trenera!
Ovo je najnovija ideja u Partizanu, prema našim saznanjima. Ranije se pričalo i o Nebojši Gudelju, bivšem igraču crno-belih, koji je trenutno skaut u Ajaksu.