Vesti
Sport
Zvezda: Žele da nas destabilizuju, ali bićemo jedinstveni
30.09.2015. 20:00
Izvor: RTS
Fudbalski klub Crvena zvezda odbacio je navode da su predstojeći predsednički izbori nelegitimni, uz konstataciju da takve priče imaju za cilj da naruše jedinstvo u klubu.
Klub je na u saopštenju na zvaničnom sajtu izneo zaključke Upravnog odbora, a koje je potpisao predsednik Svetozar Mijailović uoči predsedničkih izbora koji će se održati 11. oktobra.
"Iako postoje pravne praznine u normativnim aktima kluba koje kao nesavršenosti postoje u svakom uređenom sistemu, pa i u izbornim, zauzet je stav da će se tehnički problemi rešavati u hodu, uz konstataciju da oni nikako ne mogu uticati na regularnost celokupnog izbornog postupka", stoji na zvaničnom sajtu crveno-belih.
Upravni odbor kluba navodi da su pisanja pojedinaca zlonamerni i naručeni.
"Upravni odbor nedvosmisleno odbacuje, kao zlonamerne i naručene, sve medijske nastupe pojedinaca koji tumače izbornu proceduru na svoj način nazivajući je nelegitimnom, a sa ciljem razbijanja uspostavljenog jedinstva unutar kluba na svim nivoima", piše na zvaničnom sajtu crveno-belih.
Iz Zvezde poručuju da u narednim danima očekuju nove medijske napade, ali da oni neće narušiti atmosferu.
"Upravni odbor je zaključio da se u narednim danima mogu očekivati novi medijski napadi i nove naručene hajke sa ciljem destabilizacije Crvene zvezde, ali da će naš klub na to odgovoriti sa još većim jedinstvom na svim nivoima i sa još boljim igrama na putu osvajanja šampionske titule".
Upravni odbor pohvalio je rezultate i odao priznanje igračima na čelu sa trenerom Miodragom Božovićem, uz konstataciju da je zabeležen najuspešniji start u poslednjih 15 godina.
Analizirana je i problematika licenciranja za evropska takmičenja, ukazano na sve teškoće i dogovoreni su konkretni koraci u rešavanju tog pitanja.