Vesti
Sport
Novaku prija Peking, "osvetio" brata na startu odbrane titule
06.10.2015. 20:00
Izvor: Blic
Novaku prija Peking, "osvetio" brata na startu odbrane titule
Najbolji teniser sveta Novak Đoković uživa kada igra u Pekingu, pa je na radost brojnih navijača uspešno započeo odbranu titule pobedom nad Simoneom Bolelijem sa 6:1, 6:1 za svega 70 minuta.
Italijanski teniser je do glavnog žreba tako što je u kvalifikacijama eliminisao Noletovog najmlađeg brata Đorđa, ali protiv najboljeg Đokovića nije imao šansu da slavi. Novak je dobio sva tri prethodna duela bez izgubljenog seta i tako je i sada bilo.
Nikada nije izgubio na ovom turniru i u prvom nastupu posle osvajanja US Opena delovao je vrlo sigurno, spremno i rešeno da nastavi sa trijumfalnim nizom, pošto je upisao 25. uzastopnu pobedu u prestonici Kine.
Kako je počeo njihov okršaj u Pekingu, bilo je očigledno da će ishod biti kao i u dosadašnjim duelima. Novak je odlično otvorio susret i brejkom poveo sa 2:0. Sa lakoćom je uzimao gemove, u svoja tri je izgubio sve tri poena i bez problema stigao do 5:1.
Do kraja seta je osatao na jednom izgubljenom gemu, da bi zatim spasao četiri brejk lopte i napravio prvi korak ka trijumfu - 6:1.
Na početku drugog seta vodila se daleko neizvesnija borba i uvodna tri gema su trajala skoro kao prvi set. Nole se malo mučio na svoj servis, ali je sprečio brejk loptu uoči maratonskog trećeg gema.
Tek iz četvrtog pokušaja uspeo je da oduzme servis protivniku za 2:1, čime je i definitivno slomio njegov otpor. Boleli kao da se predao, pa je Đoković i u ovom setu izgubio samo gem za ekspresnu pobedu.
U drugom kolu igraće protiv Kineza Že Žanga.