Vesti
Sport
ATP Peking: Đoković bez popusta za Kineza, protiv Iznera u četvrtfinalu
08.10.2015. 20:00
Izvor: novosti.rs
ATP Peking: Đoković bez popusta za Kineza, protiv Iznera u četvrtfinalu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Kineza Žea Žanga sa 6:2, 6:1 i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Pekingu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Kineza Žea Žanga sa 6:2, 6:1 i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Pekingu.
Đoković je bez mnogo problema i za samo 54 minuta slomio otpor domaćeg takmičara i rutinski došao do trijumfa.
Novak je izjavio je da mu uslovi na ATP turniru u Pekingu odgovaraju i da želi da nastavi pobednički niz u glavnom gradu Kine.
Srpski teniser sada ima skor 26-0 i nedostaje mu još šest da sruši rekord Rafaela Nadala, koji je na Rolan Garosu nanizao 31 uzastopnu pobedu.
"Uslovi mi definitivno odgovaraju. Osećam se veoma prijatno kada igram na centralnom terenu. Pretpostavljam da mi taj pozitivan rekord daje dodatno samopouzdanje i zato igram dobro. Nema nekog posebnog razloga. Želim samo da nastavim dalje i pobeđujem", rekao je Đoković za sajt ATP.
On će u četvrtfinalu igrati protiv Džona Iznera iz SAD, koji je bio bolji od Australijanca Džona Milmana sa 4:6, 7:6 (7:5), 6:4.
Biće to njihov 10. duel, a Srbin vodi sa 7-2 u pobedama. Đoković je dobio poslednja četiri međusobna susreta, uključujući i dva ovogodišnje na mastersima u Indijan Velsu (6:4, 7:6) i Majamiju (7:6, 6:2).
Za razliku od singla u dublu prvi teniser sveta Novak Đoković i njegov brat Đorđe nisu uspeli da se plasiraju u polufinale pošto su izgubili od kanadsko-američkog para Vasek Pospišil/Džek Sok rezultatom 6:4, 6:1.