Vesti
Sport
Božić pred derbi: Od igrača tražim samo borbenost, uzdam se i u ekstremnu motivaciju
02.11.2015. 20:00
Izvor: Blic
Božić pred derbi: Od igrača tražim samo borbenost, uzdam se i u ekstremnu motivaciju
Petar Božić, trener košarkaša Partizana, pred "večiti derbi" koji se u okviru osmog kola ABA lige igra u utorak od 18 časova u hali Pionir, ističe da će od igrača tražiti samo borbenost i agresivanost.
"Pred nama je derbi, prvi u ovoj sezoni. Takođe, za mene prvi u ulozi glavnog trenera, i za jedan broj igrača prvi a da imaju veću odgovornost. Sigurno da uloga favorita pripada Zvezdi, ali mi imamo neke želje i snove i uz ekstremnu motivaciju koju derbi sam po sebi pospešuje, voleli bismo da posle meča ne možemo da zamerimo ništa po pitanju pristupa i borbenosti. Za kakav rezultat će to biti dovoljno videćemo u utorak", rekao je Božić.
On se potom osvrnuo i na povratak u ekipu Mihajla Andrića:
"Andrić je stvarno pokazao ogromnu želju da se vrati što pre na teren i pomogne timu. Tu želju kao trener moram da podržim, ali i da kontrolišem, jer je imao dugačku pauzu. Priključivanje ide postepeno, biće u timu, ali ne bih voleo da nekom žurbom napravimo problem koji bi i nas i nejga skupo koštao. Što se tiče zdravstvenog stanja, ništa vredno pomena, sve što je sastavni deo košarke, poput manjih povreda koje su već rešene tokom nedelje", ističe trener Partizana.
Božić je priznao da crno-beli "nisu mnogo napredovali u pogledu pojačanja".
"Čekali smo dešavanja u trening kampovima u SAD. Partizan se pored ograničenog novca suočava i sa situacijom da ne igra Evropu, a to je ono što je zanimljivo igračima iz Amerike. Gledamo za taj ograničen novac da nađemo najbolje rešenje. Ima igrača u opticju, a dosta igrača nismo uspeli da realizujemo", kaže strateg crno-belih.
Govoreći o dosadašnjem učinku, on se osvrnuo i na zadatke koje je postavio pred igrače u predstojećem derbiju:
"Partizan jeste poslednji, pričali smo dosta i u prethodnom periodu o situaciji u kojoj se Partizan našao. Ovih sedam utakmica je moglo i drugačije da se završi, momenti neiskustva i sreća delili su nas od boljih ishoda. Što se tiče derbija, treba da se fokusiramo da borbenošću i agresivnošću odgovorimo Zvezdi. U tome zahtevam maksimum, ostale stvari će možda doći kao proizvod toga. Iako nismo bili favoriti u nekim mečevima, a pokazivali smo te momente, imali smo prazne minute i treningom to pokušavamo da šredimo, jer imamo vremena", kaže on i ističe da je novajlija Kevin Džons još uvek u fazi prilagođavanja novoj sredini.
"Stigao je prošlog ponedeljka, imao je sedam dana da se pripremi, mislim da je to malo vremena. Sigurno da će pokazati zašto je doveden", zaključio je Petar Božić.