Vesti
Svet
Džihadisti prete Putinu!
04.11.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Džihadisti prete Putinu!
ISIS je objavio video snimak na kojem se tvrdi da je obaranje ruskog aviona iznad Sinaja osveta Islamske države, ali i na kom ruski džihadisti prete Vladimiru Putinu zbog akcije u Siriji.
U nedavno objavljenom snimku, petorica pripadnika Islamske države sede na travi, a jedan od njih se hvali kako su militanti sa Sinajskog poluostrva srušili ruski putnički avion A321 sa 224 ljudi.
Okružen sa četvoricom džihadista, mladić koji izgleda kao da je slovenskog porekla govori na savršenom ruskom i na arapskom jeziku, obraćajući se predsedniku Vladimiru Putinu, upozoravajući ga da će zažaliti što napada ISIS u Siriji, prenosi "Raša tudej."
Sa nožem u ruci, on preti da će islamisti nastaviti da obaraju avione i ubijaju ljude u znak odmazde za rusku vojnu operaciju u Siriji.
Islamska država prvi put je preuzela odgovornost za rušenje Erbasa 321 ubrzo nakon što je avion srušio na putu od egipatskog Šarm-el-Šeika do Sankt Peterburga 31. oktobra. Međutim, ubrzo su ruski i egipatski zvaničnici njihovu tvrdnju odbacili kao "malo verovatnu".
Američki Stejt department je takođe odbio ovu teoriju, rekavši da "nema indicija da su teroristi oborili avion".
Iako su zvaničnici naglasili da nijedna verzija ne može da se isključiti kao mogućnost u potpunosti sve dok se istraga ne završi, postoji osnovana sumnja da militanti povezani sa ISIS na Sinaju ne stoji iza nesreće.