Vesti
Sport
Jović: Stvari se menjaju, Rebić: Šareni, hvala
13.11.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Jović: Stvari se menjaju, Rebić: Šareni, hvala
Košarkaši Zvezde dobro raspoloženi sleteli u Beograd. Mladi plejmejker zahvalio našem kolegi sa RTS-a na nadimku i rekao kako ne voli da ga zovu.
Dan posle trijumfa nad Bajernom u Minhenu, ekspedicija Crvene zvezde Telekom doputovala je u Beograd u popodnevnim satima. Umor na licima igrača i trenera nije mogao biti sakriven, ali ni veliko zadovoljstvo zbog urađenog u Nemačkoj.
Plejmejker Stefan Jović, novi rekorder Evrolige u broju ostvarenih asistencija na jednoj utakmici, podsetio je da je sada Zvezdina perspektiva potpuno drugačija nego pre puta u Minhen.
"Pre dva dana sam rekao da je bilo teško videti Top 16. Ali, sada je situacija drugačija", izjavio je on na aerodromu.
Upitan da li mu stižu čestitke i pohvale zbog fenomenalnog nastupa protiv Bajerna, odgovorio je:
"Stižu pohvale, ali treba vremena da se to sve slegne. Stigla je sinoć poruka i od Markusa Vilijamsa i jedva čekam da ga vidim večeras", dodao je on i još jednom se osvrnuo na prethodne četiri evroligaške utakmice.
"Posle meča protiv Strazbura, u prvom kolu, počele su priče da je sve to super, a rekao sam i tada da taj meč nije merodavan, jer važni izazovi dolaze kasnije. Potom smo loše delovali, gubili neverovatnom razlikom i zato je za nas ovaj trijumf jako bitan. Sa njima (Bajernom) ćemo verovatno ogledati međusobni skor u borbi za četvrto mesto. Moramo da ih dobijemo i u Beogradu ako hoćemo u Top 16".
O svom učinku za pamćenje govorio je najmanje.
"Delovali smo sigurno, imali smo puno raspoloženih igrača, pogotovo centara koji su fenomenalno koristili sve moje lopte. Timska igra je donela rezultat. Moram da pohvalim navijače, jer smo se osetili kao na domaćem terenu, a moram da pohvalim i Rebića, koji je fantastično odigrao 15 minuta".
Nikola Rebić, Jovićev mlađi saigrač i jedini preostali raspoloživi plejmejker crveno-belih, odigrao je u četvrtak najbolji meč u seniorskoj karijeri. Ubacio je 11 poena i nekoliko jako važnih trojki (3/5), koje su njegovim saigračima i pokazale put ka pobedi.
"Već na zagrevanju osetila se pozitivna atmosfera, došao je veliki broj navijača i osećaj je bio kao da smo igrali pred punim Pionirom", rekao je kreator igre rođen 1995.
U razgovoru sa novinarima, dotakao se i svojih promašenih slobodnih bacanja (0/3).
"Sad u salu, pa što više da ih šutiram", nasmejao se Rebić. "Pogodio sam otvorene šuteve i to je to. Gledali smo posle utakmice snimak i videli da je svaki šut bio na Jovićevo dodavanje. Mi smo pogađali, on je dodavao i to je to, jednostavno", dodao je.
Markus Vilijams, njegov novi-stari saigrač, poslao mu je poruku posle utakmice. Javio mu se i Čarls Dženkins, prošlosezonski bek Zvezde. Rebić je rekao da mu čestitke gode i otkrio kako (ne) voli da ga zovu.
"Dobio sam iste poruke, sa istim smislom i baš mi je drago kad mi se oni jave. Dosta smo se družili prošle sezone. Ne volim da me zovu 'Reba-beba', kao da sam mali, a imam 20 godina. A za 'Rebron', moram da se zahvalim (Slobodanu) Šarencu", dodao je Rebić i poslao poruku popularnom novinaru RTS-a, koji ga je tako prozvao u finalu minulog Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina.