Vesti
Sport
"Orlovi" neće Piksija za selektora, čak ga vređali
17.11.2015. 20:00
Izvor: Mondo
"Orlovi" neće Piksija za selektora, čak ga vređali
Fudbaleri srpske reprezentacije ljuti na Dragana Stojkovića-Piksija zbog čestih kritika. Ne žele ga za selektora, smislili vic o njemu, piše novi sportski magazin "Desetka".
Ne zameraj se srpskim fudbalerima, u suprotnom...
Dragan Stojković-Piksi nije omiljen među fudbalerima A nacionalnog tima, jer ih često kritikuje, a oni, kakvi su, nenaviknuti na kritike ili nespremni na takvu vrstu ocena, njegove reči shvatili su kao "prst u oko" i jasno stavili do znanja da ne žele da ih on, eventualno, predvodi kao selektor.
Prema pisanju novog sportskog magazina "Desetka", "orlovima", a posebno onim najiskusnijim - Branislavu Ivanoviću, Aleksandru Kolarovu, Nemanji Matiću - nije se dopalo to što Piksi, u svojim komentarima na igre i (loše) rezultate srpske reprezentacije upire prstom baš u njih.
Isti izvor navodi da su posle trijumfa nad Albanijom u Elbasanu, srpski fudbaleri čak i skovali vic na račun Piksija (magazin nije objavio kako ide taj vic iz, kako je navedeno, pijeteta prema Piksiju), a još više ih je razljutio kada je posle te pobede (2:0) u izjavi za medije, opravdano upitao: "A šta to mi slavimo!?" i konstatovao da novi neuspeh u kvalifikacijama i neodlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj nije za slavlje, već za duboku analizu korena problema.
"Orlovima" se ne dopada ni to što se Piksi, kako smatraju, "koketira" sa medijima i nudi se preko štampe za novog selektora.
Piksi je krajem juna ove godine u televizijskoj emisiji bez ograda izjavio da želi da bude selektor, kao i da bi se, ako bi preuzeo "orlove", zahvalio pojedinim igračima.
Dragan Stojković Piksi prošle godine je pregovarao o preuzimanju "A" reprezentacije Srbije. Tada nije došlo do dogovora, ali je raspoložen da, pod određenim uslovima, predvodi "orlove" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.
"Načelno, zašto da ne? Ne mogu da kažem da ne bih prihvatio poziv, ali sigurno je da neke stvari moraju da se promene. Pričali smo na tu temu prošle godine, postavio sam nekoliko uslova i nije došlo do realizacije. Zašto, to je već druga tema...", rekao je gostujući u emisiji "Teška reč" TV Pink.
Nastavio je u kritičkom tonu prema pojedinim reprezentativcima:
"Mislim da smo u kvalifikacijama za Južnu Afriku 2010. poslednji put videli homogenu reprezentaciju, koja se bori, gine i na kraju krajeva, dolazi do rezultata. Ne treba biti veliki stručnjak, rezultati nam pokazuju da sada nemamo tim i da to što radimo, ne radimo dovoljno dobro. A, mora da se postavi i pitanje kvaliteta nekih igrača. Zbog čega se pozivaju i zašto im se uporno daje šansa? Ne treba mi tim koji će primiti gol i onda pokazati reakciju. Ne vidim zašto od prvog minuta ne demonstriramo ideju i ono što smo radili na treninzima. Nama je u Kopenhagenu 'igrala' samo pobeda, a zadovoljili smo se egal igrom i tek u nastavku reagovali".
Piksi je rekao i da su naši najbolji fudbaleri vredni novca koji zarađuju u stranim klubovima ("upravo zato treba da igraju sa mnogo više odgovornosti"), ali da bi trebalo da pripaze na ponašanje, a o "splavarenju" je dodao:
"Svaki od njih nosi odgovornost prema javnosti i prema državnom grbu. To su stvari koje mi se ne sviđaju i ne volim da ih vidim. Definitivno stvara lošu sliku kada igrač posle poraza ode na javno mesto i provodi se uz muziku. I mi smo izlazili, ali posle pobeda. Ovako nešto sebi nikad ne bih dozvolio".
Sadašnja generacija reprezentativaca jasno poručuje da je za Radovana Ćurčića i da im se nikako ne sviđa česta promena selektora.
O tome su govorili i na konferencijama za novinare uoči prijateljskog meča sa Češkom (1:4). Adem Ljajić je, recimo, primetio da "ne postoji zemlja u Evropi i svetu koja češće menja selektore od nas".
"Mi smo već imali mnogo promena i mislim da nijedna reprezentacija u Evropi i svetu za dve, tri godine nije promenila toliko selektora. Ne bi nam to bilo nipta novo da se to i sada desilo, ali nadamo se da to neće dogoditi. Mislim da smo na dobrom putu, da igramo dobro, posebno poslednja dva okupljanja, stvorili smo timski duh, davali smo maksimum, spojili smo se u kolektiv i da ćemo napredovati iz utakmice u utakmicu", rekao je Ljajić.
Isto misli i Nenad Tomović: "Možda prvi put da smo tri, četiri okupljanja u kontinuitetu u istim stastavima. Napravili smo odličan kolektiv, super grupu igrača, treba da nastavimo ovako i sa ovim selektorom (Radovan Ćurčić) siguran sam da ćemo napraviti dobre rezultate".
Tako su govorili posle utakmica sa Albanijom, Portugalom i uoči utakmice sa Češkom, u kojoj su pretrpeli debakl...