Vesti
Svet
Panika u Kopenhagenu i Londonu - Evakuacija
18.11.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Panika u Kopenhagenu i Londonu - Evakuacija
Glavni terminal na aerodromu u Kopenhagenu evakuisan je zbog zbog sumnjive torbe, javlja AP. Istovremeno se odvija drama u Londonu, gde je evakusiana stanica podzemne železnice.
Posle terorističkog napada u Parizu svakodnevno se dešavaju evakuacije po Evropi, a strah od terorističkih napada je sve veći.
Danas je evakuisan terminal aerodroma u Danskoj. "Terminal tri je evakuisan. Prijavljena je torba sumnjivog sadržaja. Policija sprovodi istragu", rekla je portparolka aerodroma Sise Hansen za AFP. "Imamo sumnjivu situaciju na aerodromu Kastrup", potvrdila je policija na Twitteru, gde takođe, stoji da je jedan terminal evakuisan.
Incident se dogodio samo dva sata nakon što je danska policija povećala stepen bezbednosnog rizika u zemlji, pozivajući se na povećan nivo pretnje od terorističkog napada nakon prošlonedeljnih napada u Parizu.
Istovremeno, kako javlja Raša tudej, odigrava se krizna situacija u londonskoj podzemnoj železnici. Prvi izveštaji kažu da je veliki broj policije na terenu posle prijave da se pojavio čovek, sa makazama u ruci, koji preti putnicima.