Vesti
Sport
Berić za "Blic": Božić ima našu punu podršku
18.11.2015. 20:00
Izvor: Blic
Berić za "Blic": Božić ima našu punu podršku
Miroslav Berić je svestan slabih rezultata Partizana, ali traži strpljenje javnosti i navijača. Potpredsednik Partizana očekuje bolje dane kluba i izlazak iz krize, iako ga, kako kaže, boli pogled na tabelu. Uprava crno-belih stala iza trenera.
- Stanje na tabeli je nerealno s obzirom na to da smo izgubili nekoliko dobijenih utakmica. Zadar je najsvežiji primer, bili smo na korak od pobede, ali platili smo ceh brzopletosti, kao i u Zagrebu, Valjevu, protiv Krke. Da nismo pravili greške, sad bismo pričali drugačije - kaže Berić za „Blic“.

Kad ćete krenuti s pobedama?
- Moramo da počnemo da poraze pretvaramo u pobede. U petak čekamo Tajfun, pa idemo Cedeviti, koja je i najbolja u ABA ligi, a onda ulazimo u seriju nešto lakših utakmica. Verujem da će nam se vratiti ovi porazi. Jedan brejk, pobeda u gostima, menja sve, vratiće nam samopouzdanje. Definitivno se ne može osporiti želja, volja i trud igrača, a greške skupo koštaju.

Ima li trener Petar Božić podršku uprave ili ne?
- Ima apsolutnu podršku svih nas.

Mislite li da navijače neće izdati strpljenje?
- Broj navijača na tribinama kad smo domaćni govori da „grobari“ imaju strpljenje. Nisam naišao ni na jednog da je izrazio nezadovoljstvo, shvataju i naše pristalice da nekad izgaranje nije dovoljno za pobedu, a da igrači daju maksimum. Primer je pobeda protiv Budućnosti, kada smo slavili u evroligaškoj igri.

Koliko vam teško pada pogled na tabelu?
- Jako teško, emotivno to doživljavam, svestan sam da nije realna situacija, ali gledamo napred i radimo na tome da loši rezultati budu prošlost i da se brzo vratimo na pobednički put.

Kad će pobede?
- Očekujemo seriju pobeda. Jasno nam je da stanje na tabeli boli svakog partizanovca, ali je i potrebno strpljenje, neće biti lako, sezona je turbulentna, međutim ne gubimo optimizam.