Vesti
Sport
"Het-trik" Srbije u Svetskoj ligi
01.12.2015. 20:00
Izvor: Mondo
"Het-trik" Srbije u Svetskoj ligi
Vaterpolisti Srbije položili najteži test u dosadašnjem toku Svetske lige. Pobeda nad Crnom Gorom u Budvi! Izvanredni Filip Filipović, raspoložen i Prlainović.
Serijom od 5-0 (druga i početak treće četvrtine) vaterpolisti Srbije "slomili" su selekciju Crne Gore u 3. kolu Svetske lige.
Crna Gora - Srbija 10:12 (3:2, 0:4, 2:3, 5:3) pred oko 700 gledalaca u Budvi u vaterpolo klasiku.
Iako nekompletna, doduše i Crnogorci nisu bili svi na broju, Srbija je zabeležila treći trijumf u Svetskoj ligi. Presudila je furiozna druga četvrtina srpskog tima, koji je u tom periodu napravio seriju od 4:0. A tome treba pridodati i gol Duška Pijetlovića za seriju od 5:0.
Početak meča bio je očekivano tvrd. Golovi su "padali" u situacijama sa igračem više, a iz prve četvrtine treba izdvojiti golčinu Filipa Filipovića.
Usledio je taj drugi period igre kada je Srbija napravila visoku prednost. Golove su redom postizali: Filipović, Andrija Prlainović, pa potom Gavril Subotić, onda ponovo Prlainović. Ne samo da je odlično funkcionisao napad, već i odbrana, jer se srpski tim čak četiri puta odbranio sa igračem manje.
Početkom treće četvrtine, Pijetlović podiže prednost Srbije na 7:3, da bi seriju "delfina" prekinuo Aleksandar Ivović. Ali, i taj deo utakmice pripao je Srbiji, koja se još više "odlepila" - 9:4. Aleksandar Ivović je "zatvorio" taj period igre prelepim golom za Crnu Goru i smanjio na "starih" četiri razlike - 5:9.
Poslednja četvrtina bila je, praktično, formalnost... Još jednim efektnim golom Filipovića Srbija je otišla na 12:8, a Crna Gora je do kraja uspela samo da ublaži poraz. Crnogorci su, inače, vrlo loše igrali sa igračem više (ili se Srbija dobro branila), pa tu leži, takođe, jedan od uzroka ovakvog rezultata.
Pogledajte ovaj podatak: Crna Gora je 14 puta imala igrača više, a dala je samo tri gola! Srbija je 10 puta imala brojčanu prednost u bazenu i četiri puta je pogađala gol.
Strelci za Srbiju bili su: Filipović 4, Prlainović 3, Gavril Subotić 2, Dušan Mandić, Duško Pijetlović i Živko Gocić po jedan. U crnogorskom timu najefikasniji je bio Aleksandar Ivović sa tri gola.
Valja, za kraj, pohvaliti i atmosferu. Sportska, fer, aplauzom su pozdravljene obe himne!
Ovo je bio treći trijumf Srbije u isto toliko mečeva u Svetskoj ligi (prethodno su ostvarene pobede nad Francuskom i Španijom).