Vesti
Društvo i ekonomija
Petrović: Ne zna se kako će biti utrošeno 300 miliona evra
08.12.2015. 20:00
Izvor: Blic
Petrović: Ne zna se kako će biti utrošeno 300 miliona evra
Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović zamerio je danas što u predlogu budžeta za 2016. nije precizirano kako će biti utrošeno skoro 300 miliona evra.
"Imamo skoro 300 miliona evra za dve krupne stavke koje nisu razbijene i ni ne znamo šta stoji iza toga", rekao je Petrović za B92.
Kako kaže, jedna stavka se tiče garancija koje idu za javna i državna preduzeća, gde nije izlistano koja su to preduzeća, što je inače učinjeno prošle godine.
"Da bi budžet bio transparentan i da bi poslanici znali kuda ide novac od poreza trebalo bi ne samo izlistati ta preduzeća nego tačno navesti garancije (koje se aktiviraju)", poručio je Petrović.
Na pitanje da li predlagač zakona na taj način nešto pokušava da sakrije, predsednik Fiskalnog saveta je odgovorio da ne zna tačno o čemu se radi, ali je konstatovao da je to korak unazad "pogotovo, što se to ponavlja i kod stavke o podršci za strane investitore, gde isto nije jasno rečeno kojim se to projektima daje podrška".
Kako je naveo, "dobar deo tih projekata zaostao je iz prethodnih godina, a samo deo se planira za 2016, tako da smatramo da i jedno i drugo treba unaprediti".