Vesti
Sport
Rukometašice: Promašile smo mnogo zicera
09.12.2015. 20:00
Izvor: b92
Rukometašice: Promašile smo mnogo zicera
Rukometašice Srbije istakle su promašene zicere kao jedan od glavnih razloga ubedljivog poraza od Danske na Svetskom prvenstvu.
Srpkinje su izgubile 29:20 u trećem kolu u Herningu, pa u sredu moraju da savladaju Japan ako žele u drugu fazu takmičenja.
"Dobro smo igrali prvo poluvreme, promašili mnogo zicera u oba dela. Sledi najbitnija utakmica, biće veoma teška. Moramo da odigramo mnogo dobro kako bismo prošli u drugi krug, a nadam se i da hoćemo", rekao je selektor Saša Bošković.
Tamara Georgijev je istakla česta isključenja u drugom poluvremenu protiv Danske.
"Bila je jako teška utakmica. Dobro smo se držale u prvom poluvremenu, u drugom smo pale. U prvom je bila dobra odbrana, ali smo u drugom poluremenu promašile dosta zicera. Igrali smo skoro pola drugog poluvremena sa igračem manje. Sutra igramo najvažniju utakmicu protiv Japana. Pokušaćemo sve", rekla je Georgijev.
Anđela Janjušević smatra da su naše rukometašice u drugom delu protiv domaćina izgubile koncentraciju.
"Dobar početak utakmice. U prvom poluvremenu smo dobro igrale odbranu i u napadu smo dobro prolazile. Promašile smo dosta zicera zbog kojih nismo uspele da preokrenemo rezultat u našu korist u prvom delu. U drugom je došlo do pada koncentracije, lošija odbrana i opet dosta promašenih zicera. Sutra nas čeka najvažnija utakmica sa Japanom gde moramo da pobedimo", rekla je Janjuševićeva.
Srbija u sredu igra meč odluke na SP u Danskoj, sastaje se sa Japanom od 18:30 časova. Samo pobeda vodi Srpkinje u drugi krug.