Vesti
Žuta štampa
PAPRENO: Brega za vilu u Istanbulu puko 2 miliona evra!
11.12.2015. 20:00
Izvor: Kurir
PAPRENO: Brega za vilu u Istanbulu puko 2 miliona evra!
Čuveni kompozitor ima kuće u glavnim gradovima bivše Jugoslavije, kao i u Parizu, a nedavno je sebe i porodicu častio velelepnom kućom na Bosforu, koja košta čitavo bogatstvo
Frontmen Orkestra za svadbe i sahrane Goran Bregović nedavno je kupio vilu na Bosforu, u elitnom delu Istanbula, gde su nekretnine najskuplje. Kuće u ovom kvartu jednog od najlepših gradova Evrope koštaju oko milion i po evra, a Bregović je za svoju iskeširao dva miliona, saznaje Stars!
Imanje u vlasništvu porodice Bregović s jedne strane izlazi na moreuz koji razdvaja Evropu i Aziju, a s druge na šumu. U njemu muzičar boravi tokom leta i kad završava poslove u Turskoj.
- Nedavno sam s prijateljima bila u Turskoj i obilazili smo lokacije na kojima je snimana serija „Hiljadu i jedna noć“, u Srbiji poznatija kao „Šeherezada“. Kad smo plovili Bosforom, vodič iz Turske nam je kazao da kuću u ovom delu grada, gde žive popularni glumci i bogataši, ima i jedan Srbin, i to Goran Bregović. Turisti iz Srbije odmah su počeli da zapitkuju vodiča da im pokaže tačno koja je njegova kuća i koliko košta. Kao iz topa naveo je da je čuo da je poznati muzičar vilu platio dva miliona evra, i da je to normalna cena za taj deo Istanbula - kaže naš sagovornik.
Kako bismo proverili naša saznanja, pozvali smo menadžment muzičara, koji se nije javljao na naše pozive do zaključenja broja.
Bregović ima kuće širom sveta, u Beogradu, Parizu, Zagrebu i Sarajevu. Muzičar je velika zvezda u Turskoj, a popularnost mu je donela saradnja sa Emirom Kusturicom u filmovima „Dom za vešanje“, „Arizona drim“ i „Podzemlje“. Pre neku godinu radio je muziku za ostvarenje „Mustafa“, za koji je scenario napisao i režiju uradio turski novinar Kan Dundar.