Vesti
Sport
ZVANIČNO: Kolektivna ostavka UO Partizana!
11.12.2015. 20:00
Izvor: Mondo
ZVANIČNO: Kolektivna ostavka UO Partizana!
MONDU je od zvaničnika u Partizanu potvrđeno da je ceo Upravni odbor podneo ostavku. Klub vodi "tehnička vlada" na čijem čelu će biti Vazura. Drulović trener do Nove godine, posle...
Ono o čemu se govorilo sinoć, odmah posle šokantnog poraza od Augzburga i eliminacije iz Lige Evrope, dobilo je potvrdu u petak ujutro.
Ceo Upravni odbor Partizana podneo je kolektivnu ostavku, potvrdili su pojedini članovi uprave za MONDO.
MONDO nezvanično saznaje i da se predsednik Zoran Popović "nećka" i da ima rezerve prema celom ovom postupku.
"On, kao, hoće još da se bori", rekli su izvori MONDA u Humskoj.
Bilo kako bilo, kada ova ostavka bude zavedena, u narednih 30 dana treba da bude održana vanredna Skupština kluba na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo.
Generalni direktor Partizana Miloš Vazura potvrdio je ove informacije i saopštio da bi ostavke trebalo da budu usvojene na skupštini, a do tada će klub voditi "tehnička vlada", koju će činiti ljudi iz sadašnje uprave. Na čeku te tehničke vlade biće upravo Vazura.
"Bilo je i ličnih i kolektivnih ostavki", kaže Vazura.
Što se tiče trenera Ljubinka Drulovića, on će voditi tim do Nove godine, odnosno još u dve utakmice u prvenstvu, a posle...
O razgovoru sa vođama navijača Partizana, odmah posle utakmice, Vazura kaže da "nije bilo baš tako grubo kao što je preneto".
"Deset minuta su bili u klubu, rekli da su nezadovoljni i da se traži rešenje. Posle toga je odlučeno da je najbolje da se uprava pomeri sa svojih mesta. Iz moralnih razloga. Šta da kažem, težak udarac za Partizan. Sve smo karte bacili na Evropu. Desilo se ovako. Sad, ko je kriv: igrači, trener, uprava... Ne znam ni sam...", rekao je Vazura.
Dakle, ova uprava je tačno godinu dana vodila Partizan. Izabrana je 25. decembra 2014. godine, a odlazi ili će otići u isto to vreme.
Orilo se u četvrtak uveče na Topčiderskom brdu "Uprava, napolje". Čuo se taj povik mnogo puta ove sezone, ali sa istočne i zapadne tribine stadiona Partizana. U četvrtak uveče glasno je to, prvi put, poručila i južna tribina. A onda se dogodila "poseta" vođa navijača članovima uprave...
Partizanu je, očigledno, neophodno potpuno renoviranje ili što bi se reklo modernim rečnikom "master resetovanje". Od vrha kluba pa naniže. I to nije stanje koje je novo, niti je nešto čega bi neko trebalo da se plaši ili da se ustručava da primeni i sprovede. To je neminovnost savremenog doba, ako Partizan želi da ide ukorak sa Evropom. Ako ništa ne bude promenjeno, ali zaista promenjeno, ostaće klub na nivou Beogradskog pašaluka, a tu "filozofiju" smo videli sinoć u postavci igre Ljubinka Drulovića i njegovih saradnika.
Pre nego što ode ova uprava (ako ode!), treba da odgovori na određena pitanja:
1) Gde je obećanih osam miliona evra koji će, kako su najavljivali decembra prošle godine, "odmah ući u klub"?
2) Kakvo je trenutno finansijsko stanje u klubu?
3) Koliki su dugovi prema zaposlenima, igračima...?
4) Šta će biti sa Sportskim centrom "Teleoptik" koji je stavljen pod hipoteku?
5) Kako će biti vraćan kredit uzet od banke za izgradnju Internata?
6) Ko je radio prelazni rok (rokove)?
7) Zašto Partizan gotovo godinu dana nije imao sportskog direktora...