Vesti
Sport
Nova Ugova majstorija, nova Zvezdina pobeda
16.12.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Nova Ugova majstorija, nova Zvezdina pobeda
Fudbaleri Crvene zvezde na zimski odmor odlaze sa 19 uzastopnih pobeda...
Rekord je oboren prošlog vikenda, a pobednički niz nastavljen je u sredu.
Fudbaleri Crvene zvezde upisali su u 22. kolu Superlige 19. uzastopnu pobedu, pošto su u Ivanjici savladali domaći Javor 3:0 (1:0).
Strelci su bili Ugo Vijeira u 5, Srđan Plavšić u 55. i Aleksandar Katai u 70. minutu.
Gosti su igrali bez suspendovanog trenera Miodraga Božovića na klupi i bez prehlađenog Mičela Donalda u timu, ali ih to nije poremetilo.
Posebno ne Vijeiru, koji je još jednom demonstrirao zavidne tehničke sposobnosti i to već u 5. minutu, kada je doneo prednost svom timu.
Portualac, najbolji strelac lige sa 14 pogodaka, lepo je primio loptu posle blokiranog šuta Marku Grujiću, "okrenuo" trojicu igrača Javora, zatim prošao pored dvojice i onda "bocnuo" loptu preko golmana Vladana Đogatovića.
Loš teren, hladno vreme i kiša nisu mnogo uticali na igru dva tima, pošto su i jedni i drugi igrali otvoreno. Domaćin to, međutim, nije uspeo da "naplati", a zbog ostavljenog prostora protivničkim igračima kažnjen je u drugom poluvremenu posle dva brza napada crveno-belih.
Srđan Plavšić je u 55. minutu poslao u mrežu "odbitak" Đogatovića na šut Vijeire, a Aleksandar Katai je u 70, posle dodavanja Vijeire, lepo obišao golmana Javora i nadmudrio jednog od defanzivaca domaćeg tima za svoj 12. pogodak u prvenstvu i za sigurnih 3:0.
Posle zimske pauze koja predstoji, Zvezda se na teren vraća utakmicom protiv Mladosti iz Lučana (u Beogradu, 20. februara), dok će Javor tada igrati u Nišu, protiv Radničkog.

JAVOR: Đogatović - Gajić, Kolaković, Miletić, Josović - Đokić, Ađuru (59. Zečević) - Docić, Gafurov (70. Stojaković), Eliomar - Dražić (88. Čečarić).
CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez – Grujić, Ristić (82. Rendulić) – Katai (72. Sikimić), Plavšić, Srnić – Vijeira (78. Jović).