Vesti
Sport
Čović: Vilijams tražio raskid, Micić stiže!
25.12.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Čović: Vilijams tražio raskid, Micić stiže!
"Znalo se sve za Vilijamsa, ali moram da ga štitim", rekao je predsednik Zvezde Radio-televiziji Srbije. "Micić će se brzo uklopiti", dodao je.
Prvi put je javno potvrđeno: Crvena zvezda Telekom i Markus Vilijams raskinuće saradnju, a Vasilije Micić će skoro sigurno postati deo tima Dejana Radonjića.
O gorućim pitanjima kluba sa Malog Kalemegdana govorio je prvi čovek crveno-belih, Nebojša Čović. Gostujući na Javnom servisu, detaljno je govorio o aktuelnim temama.
"Sporazumno će biti raskinut ugovor sa Vilijamsom. Ni na čiju štetu, ni na njegovu, ni na našu. Niko neće imati obaveze ni prema kome. On je podneo zahtev za raskid ugovora", izjavio je Čović za RTS.
Upitan za razlog raskida saradnje sa plejmejkerom, predsednik Zvezde nije izneo konkretnu informaciju. Nije hteo ni da komentariše spekulacije da je Amerikanac pao na internom klupskom doping testu...
"Znalo se sve i sad ja moram da štitim i poziciju kluba i igrača, koji mi je izuzetno drag i koji je ostavio veliki trag u Zvezdi. To sve ostaje u našoj kući"

Hoće li Vasilije Micić biti novi igrač Zvezde?
"Skoro vrlo izvesno. Zvezda može da dovede dva igrača, jer smo roster od 20 igrača ispunili i što se tiče Micića, izvesno je da će bude u Zvezdi", jasna je poruka Čovića.
"Našli smo u njemu kombo beka, jako je talentovan, '94 godište, bio je kod nas u FMP-u, proveo tri godine, dogodile su se te neke povrede, ali verujemo u njega. Te priče da nam ga daje ovaj ili onaj ne bih komentarisao. Zadovoljni smo da nam (Micić) dolazi, on je mlad, brzo će se uklopiti u sistem Zvezde, a sistem traži visoke napore treninga, uredne treninge, maksimalno ispunjenje zahteva i na treningu i na utakmici...".

Da li Rajan Tompson ostaje među crveno-belima ili će uz Mekela biti četvrti stranac koga će Zvezda "zameniti" ove sezone? Još se ne zna definitivni odgovor.
"Znaćemo to u ponedeljak. Nadam se da ćete imati informaciju na vreme", dodao je Čović, uz najavu potencijalnog dolaska još jednog igrača.

Da li bi to mogli da budu Džeremi Pargo ili Džastin Karter?
"Najsretniji bih bio da te pozicije pokrivamo sa domaćim igračima. Vasilije je domaći igrač. Taj drugi igrač - videćemo šta je potrebno - 'dva na tri', 'tri na dva' ili će biti razmišljanja oko još jedne 'petice'".
"Da li smo se pojačali? Da, pojačali smo se, jer se Dangubić vratio i još ćemo se pojačati, jer će se Luka MItrović vratiti u februaru. Naše ograničenje su finansije, jer Karter na mesečnom nivou košta 80.000 dolara. To su visoke cifre za Zvezdu. Znam da mnogi neće verovati u to, jer smo za neke i dalje 'bankomat', ali naš okvir budžeta ipak izađe na oko dva i po miliona evra. Bićemo u tom okviru".

Koliko Crvenu zvezdu košta raskid ugovora sa strancem?
"Primer raskida ugovora sa Sofoklisom Skorcanitisom nas je koštao 'plus 114.000 evra'. To je plus, a ne minus. Pošto je došao Štimac, uštedeli smo. Možda nađemo sada i mladu peticu. Sve je stvar strpljenja".

Ko u klubu bira pojačanja?
"Stručni štab bira pojačanja, u saradnji sa sportskim direktorom, a poslednja je uprava. Ima i boljih od Kartera, za veće pare, ali na kraju moramo da vidimo da li imamo ta sredstva ili nemamo. Ne smemo da se ponašamo kao Zvezda nekada, kada su dovođeni igrači za 100 ili 200 hilajda na mesečnom nivou, pa se to ne isplaćuje".
"Što se tiče odgovornosti za promašaje, rekao sam vam čija je odgovornost i ne bežim ni ja od toga, pošto na kraju zajedno presečemo, ali stepen odgovornosti mora da bude nijansirana. Jako je teško dovesti dobrog igrača za male pare", podvukao je Čović.