Vesti
Sport
ODBOJKA: "Orlovi" se oprostili pobedom
08.01.2016. 20:00
Izvor: Mondo
ODBOJKA: "Orlovi" se oprostili pobedom
Srbija - Belgija 3:1 u meču poslednjeg kola A grupe evropskog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Grbić: "Odigrali smo za čast".
Najbolji srpski odbojkaši pobedili su Belgiju u meču bez takmičarskog značaja za obe selekcije i tako minimalno popravili utisak o svom nastupu u kvalifikacijama za OI 2016.
Izabranici Nikole Grbića izgubili su sve šanse da odu u Rio de Žaneiro porazima od Poljske (1:3) i Nemačke (0:3), da bi u petak pobedili Belgijance rezultatom 3:1, po setovima 25:18, 21:25, 25:21, 25:21.
U polufinale turnira u Berlinu plasirali su se Nemačka i Poljska iz A grupe, odnosno Francuska i Rusija iz B grupe. Samo najbolji će ostvariti direktan plasman na OI, dok će poraženi finalista i trećeplasirana ekipa potražiti šansu u interkontinentalnim kvalifikacijama na proleće.
Naši reprezentativci će u vreme odigravanja odlučujućih mečeva uveliko biti kod svojih kuća...
SRBIJA: U. Kovačević, Katić, Petrić, Stanković, Ivović, Jovović, Atanasijević, Brđović, Majstorović, Podraščanin, Rosić, Lisinac, Okolić, Luburić.
Selektor Grbić konstatovao je da je osećaj razočaranja zbog neuspeha u Berlinu i dalje prisutan.
"Momci su dali sve od sebe i uz sve poteškoće, u emotivnom smislu, dobili jako važnu utakmicu. Kažem važnu, jer smo danas igrali za čast. To je bila jedina stvar zbog koje je vredelo potruditi se i zbog toga mi je drago što smo pobedili. Pogotovo što smo četvrti set preokrenuli posle 13:18".
Aleksa Brđović takođe smatra da je pobeda na kraju turnira sama po sebi dobar rezultat, svakako bolji nego da smo doživeli i treći poraz.
"Smogli smo snage da odigramo dobru utakmicu. Žalimo za Olimpijskim igrama, ove godine nam ostaje samo Svetska liga i nadam se da ćemo uz dobru pripremu uspeti da se plasiramo na Fajnal siks".