Vesti
Sport
Božović pružio ruku i tvrdi: Ne ide Vule nigde!
11.01.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Božović pružio ruku i tvrdi: Ne ide Vule nigde!
Prvog dana priprema za prolećni deo sezone, trener Crvene zvezde ponudio je pomirenje novinarima i poručio da Vukašin Jovanović ne odlazi iz kluba.
Nova godina, stara lica, ali drugačija atmosfera.
Trener Crvene zvezde govorio je pred početak priprema za prolećni deo sezone pred novinarima i izlaganje počeo rečima...
"Želeo bih prvo da vam čestitam praznike koji su prošli, i ove koji dolaze. Nadam se da ćemo ove godine sarađivati bolje nego prošle, jer imali smo neke nesporazume, koji mogu da budu zaboravljeni što se mene tiče", rekao je Božović, koji je jesenas često bio u kličnu sa novinarima koji prate crveno-bele.
Jeste li se odmorili?
"Jesam. Odmorio sam se i malo sam se i zaželeo rada".
Kašnjenja? Matos? Vijeira? Ibanjez?
"Svi što kasne, kasne opravdano".
Plan?
"Ovde ćemo biti danas i sutra, a u četvrtak idemo na pripreme u Koper".
Šta ste poželeli momcima u svlačionici?
"Sreća, zdravlje i njih da prati, kao i njihove najdraže... To je najvažnije u životu".
Džošue Parkera nema na spisku?
"Koga nema na spisku?", pitao je.
Parkera.
"Ne znam zašto je on interesantan. Džošua je na spisku, u odličnom je stanju i verovatno će konkurisati za prvih 11", rekao je i ostao nedorečen.
Šta je s Vukašinom Jovanovićem?
"Šta mu se dogodilo?", pitao je.
Je l' odlazi u Bordo?
"Nema od toga ništa".
Ima li nešto od pojačanja?
"Trenutno imamo par igrača koji su nam interesantni, ali normalno ne želimo da licitiramo s njihovim imenima, da im ne bismo pravili reklamu, a ni probleme sami sebi".
Dolazak Damijena Le Taleka?
"Nije dogovoren".
Jeste li se čuli s njim?
"Ja nisam".
Da li to što niko, za sada, nije otišao može da se smatra pojačanjem?
"Sigurno da može, jer bez obzira na sve, ovo je mlada ekipa i mislim da zadržavanje svih igrača možemo da smatramo pojačanjem".
Priključili ste i četvoricu mladih igrača...
"Njima to u svakom slučaju mnogo znači, radiće malo s prvim timom, osetiće atmosferu koja vlada u prvoj ekipi, plus objektivno Zvezda mora da se finansira sama prodajom svojih igrača, pa samim tim mora i da ih stvara, da radi na svom podmlatku. Pokušaćemo da forsiramo Zvezdinu decu", rekao je i nadovezao se:
"Znate kako, mislim da je velika čast za nas kao klub što smo uspeli da prodamo igrača Liverpulu i što je napravljen takav dogovor, da on ostaje do juna. Život je takav. Moramo da živimo tako, da se stvaraju novi igrači, da se planski prodaju, da klub egzistira na osnovu toga i, naravno, pokuša da napravi dobar rezultat i u Evropi".
Znaju li se protivnici na pripremama?
"Znaju se, ali ja ih ne znam".
Da li je ovo pravi trenutak da počnu pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona?
"Pokušaćemo, prvo moramo da budemo prvi, bez obzira na razliku u bodovima, objektivno, kao ozbiljan klub ne smemo da se opuštamo i onog momenta kada matematički budemo prvi, moći ćemo da pričamo i planiramo Ligu šampiona".
Za kraj razgovora, Božović je zamoljen da prokomentariše zbivanja u Humskoj, a imao je specifičan odgovor.