Vesti
Sport
KUP: "Večiti" derbi u polufinalu?
02.02.2016. 20:00
Izvor: Mondo
KUP: "Večiti" derbi u polufinalu?
Crvena zvezda i Partizan neće se naći u direktnoj borbi za trofej na završnom turniru Kupa Koraća u Nišu.
Najveći derbi srpske košarke moguć je već u polufinalu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, koji će i ove godine biti održan u Nišu od 18. do 21. februara.
Žrebom u beogradskom hotelu "Kraun plaza" određeni su parovi četvrtfinala:

Mega Leks - Konstantin 18. februar
Partizan - FMP Železnik 18. februara
Metalac - Borac Čačak 19. februar
Crvena zvezda - Smederevo 19. februar

Klubovi učesnici ABA lige bili su nosioci i nisu mogli da se sastanu u četvrtfinalu.
"Večiti" rivali i 2015. su odmerili snage već u polufinalu i tada su crveno-beli trijumfovali rezultatom 76:67, na putu ka trećem uzastopnom trofeju Kupa.
Zanimljivo je da crno-belima na startu turnira predstoji okršaj sa Zvezdinim razvojnim timom, koji sa skorom 17-1 ubedljivo vodi na tabeli Košarkaške lige Srbije.
Dvostruki uzastopni finalista Mega Leks imaće neugodnog protivnika u domaćoj ekipi Konstantina, dok je Metalac - Borac "derbi unutrašnjosti Srbije".
S obzirom na rezultate u ABA ligi, Mega je favorit da se još jednom nađe u finalu.
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas ocenio je da je Kup Koraća "veliko i prestižno takmičenje".
"Tim koji će osvojiti Kup, dičiće se time u narednih 12 meseci. Verujem da će u dvorani koja prima četiri- pet hiljada ljudi biti oko šest ili sedam hiljada, kao što je bilo, a kako i treba da bude. Nadam se da će svi klubovi koji učestvuju svojim ponašanjem i igrama popularisati košarku".
On je odao priznanje klubovima učesnicima KLS, koji na Kup obično dolaze sa ulogom autsajdera.
"Za mene je ovo takmičenje dokaz da i u našoj ligi imamo kvalitet i organizaciju, kao i da momci koji igraju u KLS mogu da budu ozbiljni i ravnopravni, a često i da pobede timove koji se takmiče u ABA ligi. Siguran sam da je košarka u Srbiji najkvalitetnija u regionu", jasan je Đilas.
Ulaznice će biti puštene u prodaju 5. februara, po ceni od 2.000 i 4.000 dinara za komplete, odnosno 500 (dva četvrtfinalna meča), 700 (dva polufinala) i 800 (finale) dinara za dnevni program.