Vesti
Sport
Da odigramo vrlo kvalitetno
03.02.2016. 20:00
Izvor: beta.rs
Da odigramo vrlo kvalitetno
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa ne sme da dozvoli Darušafaki u predstojećem meču Evrolige da nametne svoj stil igre.
"Darušafaka trenutno ima skor koji sigurno ne pokazuje realan kvalitet te ekipe, jer ako samo delimično proanaliziramo imena koja se nalaze u njihovom sastavu, lako dolazimo do zaključka da je u pitanju izuzetno kvalitetan tim, sa velikim iskustvom, i to evroligaškim. Jasno je da ćemo morati da odigramo vrlo kvalitetno, ako želimo da budemo konkurentni u tom meču", rekao je Radonjić za sajt kluba.
Košarkaši Crvene zvezde su danas otputovali za Istanbul gde ih sutra očekuje utakmica protiv Darušafake u šestom kolu Top 16 faze Evrolige.
Crveno-beli su u seriji od tri pobede (Panatinaikos, Unikaha i Lokomotiva) i u dobrom raspoloženju čekaju meč protiv turskog tima, koji će u sutra pokušati da zabeleži prvu pobedu u Top 16 fazi.
"Darušafaka je u Top 16 fazi gotovo sve mečeve izgubila malom razlikom ili na jednu loptu, u domaćem šampionatu u poslednjem kolu, pokazali su sav svoj kvalitet, kao i da podižu formu. Moramo da odigramo jako dobro, sa čvrstom odbranom i pametnim napadom, kako bismo sprečili Darušafaku da nametne svoj ritam i kontroliše utakmicu. Ako udju u svoj ritam, onda su vrlo opasna ekipa na terenu, jer imaju nesumnjiv kvalitet i veliko iskustvo", rekao je Radonjić.
Kvinsi Miler se već nekoliko dana bori sa virusom i temperaturom, a njegovo odsustvo sa ovakve utakmice predstavljalo bi ogroman hendikep za crveno-bele. Prema mišljenju trenera crveno-belih situacija sa krilnim igračem je neizvesna, što se tiče nastupa u Istanbulu.
"Kvinsi je pod visokom temperaturom već dva dana. U utorak nije trenirao, u sredu pre polaska na put je bio kod lekara. Situacija je takva da ćemo tek pred meč znati da li i koliko možemo da računamo na njega. Naši lekari čine i učiniće sve da ga osposobe za predstojeći meč, ali trenutno nemamo definitivnu prognozu", rekao je trener Crvene zvezde.
Utakmica izmedju Zvezde i Darušafake igra se sutra od 19.30.