Vesti
Sport
"Orlovima" ne treba podrška, već navijanje!
09.02.2016. 20:00
Izvor: Mondo
"Orlovima" ne treba podrška, već navijanje!
Reprezentativci Srbije u futsalu traže od onih 11.161 gledalaca koji će biti na tribinama za polufinale Evropskog prvenstva da se "dignu na noge".
Futsal reprezentacija Srbije igraće narednog četvrtka (18.30) u polufinalu Evropskog prvenstva. Prvi put u svojoj istoriji, a da bude još lepše, pred svojima navijačima.
Međutim, kao što smo vas obavestili tokom izveštaja utakmice sa Ukrajinom, kapacitet beogradske Arene neće biti proširen sa sadašnjih 11.161 mesta, iako se o tome pričalo od prvog dana i utakmice sa Slovenijom, kada je postavljen rekord.
"Polufinale će se odigrati u istom ambijentu, koji je intiman, lepo deluje i kompaktan je. Ne možemo da zadovoljimo tehničko-bezbednosne uslove u veoma kratkom roku da bi obezbedili zahteve i kvalitet koji se nameće za veći kapacitet. Iza zavese je teren za zagrevanje tako da, nažalost, nismo u mogućnosti da to uradimo", objasnio je direktor turnira Zdravko Jokić.
Istina je da od prvog dana takmičenja "orlovi" igraju pred punim tribinama, ali je i činjenica da atmosfera može da bude mnogo, mnogo bolja. Bučnija.
Iskreno je o tome pričao golman Miodrag Aksentijević, koji je čak dobio žuti karton ne bi li probudio gledaoce u napetom meču četvrtfinala protiv Ukrajine.
"Bilo je sjajno, ali može još bolje. Znamo i mi da slavimo kad damo gol, ali potrebno nam je da nas nosite kad nam je teško. Zato sam i protestovao onako kod sudije. Znao sam da ću dobiti žuti karton, ali pokušao sam da dignem publiku na noge", otkrio je Aksentijević posle utakmice i bez ikakvog uvijanja dodao:
"Za ovo smo se borili i odricali od života da napravimo nešto od futsala u Srbiji. Sve smo ostavili iza i podredili ovom uspehu. I znamo da će sada mnogi da se jave, počevši od ministara pa do raznih, ali mi ne živimo od njih ili od Vlade već živimo za ove tri stotinke. Ono što bih apelovao je da se makar potrude i otvore i onaj zatvoreni deo Arene. Ne možemo ni najbližima da obezbedimo karte".
Na njegovu žalost, niti će biti proširenja Arene, niti u prodaji ima još ulaznica za polufinale.
O atmosferi na tribinama govorio je i strelac odlučujućeg gola u poslednjoj sekundi utakmice sa Ukrajinom, Miloš Simić.
"Pozvao bih sve da navijaju kao deo publike koji dolazi iz Kragujevca, zajedno sa FK Ekonomac. Oni sve vreme drže atmosferu na visokom nivou. Voleo bih da cela Arena bude takva. Zaista nam mnogo znači njihova podrška", apelovao je sjajni napadač.
Poziv je upućen, a da li će biti prihvaćen, saznaćemo u četvrtak...