Vesti
Sport
Borba za bronzu: Srbija veruje!
12.02.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Borba za bronzu: Srbija veruje!
"Orlovi" veruju u trijumfalni oproštaj od beogradske publike.
Polufinale nije završeno kako smo hteli, ali nije kraj!
Futsal reprezentaciju Srbije očekuje subotnja borba za bronzu Evropskog prvenstva u Areni. Rival je poznat i veoma jak - Kazahstan.
Selektor Aca Kovačević govorio je u petak o narednom - poslednjem izazovu svog tima na kontinentalnoj smotri.
On je naveo da će Kazahstan biti oslabljen u sutrašnjoj utakmici neigranjem Brazilca Lea i kapitena Suleimenova.
"Ekipa koja dođe u polufinale je za svaki respekt. I oni će imati jednu vrstu hendikepa jer je jedan od Brazilaca, Leo, po meni i ključni igrač njihove ekipe, neće moći da igra zbog dva žuta kartona... Mislim da ni kapiten neće igrati... ali, to ne mora ništa da znači. To je utakmica koja odlučuje o tome ko će osvojiti bronzanu medalju i mislim da će i oni dati sve od sebe da se domognu tog trećeg mesta", rekao je Kovačević.
Upitan za zdravstvenu situaciju, Kovačević veruje u nastup Mladena Kocića, koji ga je zabrinuo posle meča protiv Rusije.
"On je bio na snimanju, da vidimo da nije neka unutrašnja povreda mišića i izgleda da nije, izgleda da je sve u redu i da će biti spreman za sutrašnju utakmicu... Da mu poželimo da bude MVP prvenstva, jer je svojim igrama to zaslužio", objasnio je Kovačević.
"Nadam se da ćemo moći da im se suprotstavimo, da osvojimo bronzu i da se na takav način oprostimo od publike", dodao je selektor.
Srbija - Kazahstan, subota u 18.30!