Vesti
Sport
ŠTOPER PARTIZANA UPOZORAVA Marko Jovanović: Šta nam znači derbi, ako kiksnemo protiv OFK Beograda
18.02.2016. 20:00
Izvor: blic sport
ŠTOPER PARTIZANA UPOZORAVA Marko Jovanović: Šta nam znači derbi, ako kiksnemo protiv OFK Beograda
Fudbaler Partizana Marko Jovanović rekao je da crno-beli prolećni deo sezone u Superligi počinju "od nule" i istakao da žele da budu ekipa sa najviše pobeda do kraja prvenstva.
"Idemo od nule, tako smo se dogovorili. Jeste velika bodovna razlika, ali to ništa ne menja. Idemo na svaku utakmicu na pobedu, želimo da budemo ekipa sa najviše osvojenih bodova u prolećnom delu. Imamo svoje ciljeve i daćemo sve od sebe da ih ispunimo. Neće biti lako, ali očekujem da će biti dobrih šest meseci", rekao je Jovanović.
Fudbaleri Partizana su prvi deo šampionata Srbije završili na četvrtom mestu na tabeli sa 36 bodova, imaju 26 manje od prvoplasirane Crvene zvezde. U prvom kolu prolećnog dela Superlige, crno-beli gostuju OFK Beogradu (nedelja, 14 časova).
"Osećam pozitivno uzbuđenje. Počinje prvenstvo i jedva čekam nedelju. Nadam se da ću nastaviti tamo gde sam stao kad sam odlazio iz Partizana", rekao je Jovanović.
On je istakao da je predstojeća utakmica na Vračaru najvažnija.
"Nije fraza, ova utakmica je najbitnija. Turbulentni period je iza nas, kakvi budemo u nedelju takvi ćemo biti i narednih šest meseci... Puni smo želje, volje i enrgije da odemo tamo i damo sve od sebe i pobedimo. Spremni smo na sve, tako i ulazimo u utakmicu", naveo je Jovanović.
Nakon utakmice s OFK Beogradom, crno-bele očekuje derbi protiv Crvene zvezde na stadionu u Humskoj.
"Šta znači derbi ako kiksnemo protiv OFK Beograda? Koncentrisani smo na utakmicu na Vračaru. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu, ako budemo razmišljali o Zvezdi nećemo biti fokusirani na OFK", naveo je Jovanović.
On je kazao da bi ekipi mnogo značilo ukoliko bi prolećni deo prvenstva počela sa šest osvojenih bodova.
"Mnogo je bitno, zbog samopouzdanja, navijača, atmosfere u ekipi. Biće teško, ali to je cilj i tako mora da bude. Sve ćemo učiniti da pobedimo, jer će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva", rekao je Jovanović.
Igrač crno-belih Darko Brašanac je naveo da je ekipa obavila dobar posao na pripremama i dodao da svi jedva čekaju utakmicu u nedelju.
"Nije lepo kada se pogleda tabela, to je prevelika razlika... Neke utakmice smo gubili kao deca, pritisak je kad se igra u Partizanu, ali to nam daje motiv da u drugom delu sezone smanjimo što više bodovni zaostatak", istakao je Brašanac.
On je naveo da niko još u timu ne pominje večiti derbi.
"Niko još ne pominje derbi, stvarno ima dosta vremena. Imaćemo sasvim dovoljno vremena da se spremimo posle OFK", rekao je Brašanac.
"Najbitnije i za mene i za ekipu da pobeđujemo... Ekipa je mlađa nego u prvom delu šampionata, rano je za neke procene i poređenja, ali je na pripremama sve izgledalo dobro. Pokazali smo novu energiju i to treba da prenesemo na prvenstvo", zaključio je Brašanac.