Vesti
Sport
Voša opet pala u finišu, Borcu slađi bod!
11.03.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Voša opet pala u finišu, Borcu slađi bod!
U derbiju 26. kola Superlige, Novosađani su remizirali sa Čačanima, golom "zebri" u nadoknadi vremena! Mićić isključen u finišu.
Buran derbi u Novom Sadu!
Vojvodina je i drugi put u poslednjih nedelju dana stekla prednost, pa je ispustila, dopustivši protivniku da u završnici osvoji slađi bod.
Dejan Meleg pogodio je za "lale" u 71. minutu iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, a konačan rezultat postavljen je u 92. minutu, nakon kornera Borca, udarca glavom Mustafe Bangura i nehotičnog poteza Dušana Mićića, kraj kojeg je lopta ušla u mrežu.
Jedan od najiskusnijih u domaćoj ekipi nije mogao da suzbije nervozu posle tog momenta, pa je do kraja utakmice dobio i crveni karton, zbog udaranja Srđana Vujaklije u kaznenom prostoru Borca.
Na kraju,
VOJVODINA - BORAC 1:1 (0:0)
Osim burnog finiša, meč je obeležilo i nekoliko zaista dobrih prilika na obe strane, s tim da su "zebre" ipak zaslužile ovaj bod.
U prvom poluvremenu, stekao se utisak da je sudija Srđan Jovanovićpogrešno prekinuo akciju Borca koja bi vodila ka velikoj šansi. Taj napad je zaustavljen pre šuta ka golu Nikole Perića, koga nije uspeo da savlada ni najbolji napadač Čačana Srđan Vujaklija iz "zicera" u 57. minutu.
Manje od četvrt časa kasnije, rezultat je bio 1:0.
Strelac gola bio je Dejan Meleg, koji je pogodio iz dalekog "slobodnjaka".
Bivši igrač Ajaksa imao je u 76. minutu šansu da još jednom zatrese mrežu Čačana, ali je Bajić bio na mestu i odbranom dao impuls saigračima da krenu ka golu "lala". I oni su to uradili.
Milorad Balabanović pogodio je prečku Novosađana u 83. minutu, a manje od deset minuta kasnije zatresla se i mreža Vojvodine. Posle kornera sa leve strane, najviši u skoku bio je Mustafa Bangura, koji je postavio konačan rezultat - 1:1.
Prošlog vikenda, Vojvodina je na Banjici ispustila dva boda, iako je vodila protiv Rada 2:0. I ovog petka imaće razlog za nezadovoljstvo.
Borac je ovim bodom odmakao Čukaričkom za jedan korak, ali će "brđani" na odloženom gostovanju lučanskoj Mladosti imati priliku da zauzmu drugu poziciju.
Parovi 26. kola:
Vojvodina - Borac 1:1 (0:0)
/Meleg 71 - Bangura 92' ag/
u subotu
Jagodina - Radnički 14.00
Partizan - Voždovac 15.00
Spartak - OFK Beograd 15.00
Javor - Radnik 18.00
Novi Pazar - Zvezda ODLOŽENO
u nedelju
Metalac - Rad 17.00
Mladost - Čukarički ODLOŽENO
Tabela: Zvezda 71, Borac (+1) 43, Čukarički 41, Vojvodina (+1) 39, Partizan 39, Radnički 38, Voždovac 36, Javor 31, Radnik 31, Mladost 31, Metalac 27, Novi Pazar 27, OFK Beograd 23, Jagodina 22, Spartak 20*, Rad 20.
* Spartaku su ranije oduzeta dva boda.