Vesti
Sport
Đoković: Daleko je to bilo od lake pobede
30.03.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Đoković: Daleko je to bilo od lake pobede
Najbolji teniser sveta priznao da je morao žestoko da zapne kako bi dobio meč protiv talentovanog Dominika Tima u osmini finala mastersa u Majamiju
Novak Đoković je izborio plasman u četvrtfinale mastersa u Majamiju. Pobedio je talentovanog Dominika Tima u dva seta (6:3, 6:4), ali se dobro preznojio kako bi stigao do tog uspeha.
"Ostajao sam čvrst u igri kada je bilo potrebno. Jednostavno sam samo pokušavao da ga nateram da igra, da ga nateram da trči. On ima veoma jake udarce sa osnovne linije, pa ponekad ume da pogodi neke neverovatne udarce, često uz liniju ili napravi grešku... Bila je ovo pobeda u dva seta, ali daleko je od lake pobede", rekao je Đoković posle meča.
Najbolji teniser sveta napravio je čak devet duplih greški, što se ne pamti kada je poslednji put učinio, a Austrijanac je imao čak 15 brejk prilika na meču, od kojih je iskoristio samo jednu.
Na drugoj strani srpski as je tri puta oduzeo servis 22-godišnjem Timu.
"Ima dosta varijacija u igri, udara snažno kao Vavrinka, igra jednoručni behind, zato sam gledao da menjam ritam. Bilo je poteškoća u nekim gemovima, ali na sreću sve je ispalo dobro".
Austrijanac je posle svega prikazanog na terenu ostavio veoma pozitivan utisak.
"Dominik je predvodnik nove generacije, u to ne sumnjam. On je već kao mlad, u prethodnih nekoliko godina, uspeo da dođe do najboljih 20 tenisera sveta, s razlogom je nadomak top 10 i vrlo blizu je uspeha da ostvari taj rezultat. Postaje sve bolji i sa mnogo samopouzdanja ulazi u mečeve", rekao je Đoković.
Srpski teniser, koji pokušava da osvoji šestu titulu u Majamiju, u četvrtfinalu će igrati protiv Tomaša Berdiha, koji je eliminisao Rišara Gaskea (6:4, 3:6, 7:5).
Đoković ima fantastičnu statistiku protiv Berdiha - odigrali su 24 meča, a srpski teniser je ostvario čak 22 pobede, od kojih poslednjih devet u nizu.
Osim izjednačenja rekorda Andrea Agasija, jedinog tenisera koji je u Majamiju do sada osvojio šest pehara, Novak pokušava da postane i prvi sa 28 trofeja masters serije.
"Rekordi su lepa motivacija da se trudim i zagrizem još više kada je potrebno, ali ne igram zbog njih", poručio je Đoković.
Duel četvrtfinala Đokovića i sedmog igrača sveta, Berdiha trebalo bi da se odigra u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu.