Vesti
Svet
Kim: Ubiću više Amerikanaca nego Osama bin Laden
04.04.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Kim: Ubiću više Amerikanaca nego Osama bin Laden
Severnokorejski komunistički tiranin Kim Džong Un uživa kada provocira Amerikance. Najnovija pretnja - ubiće više civila nego Osama bin Laden 11. septembra 2001. godine.
"Naše oružje je usmereno ka Beloj kući, Pentagonu i drugim vitalnim i strateškim lokacijama u Americi", navodi se u jednom članku objavljenom u Severnoj Koreji, u kojoj su svi mediji pod kontrolom staljinističkog režima.
"Ako je napada tri civilna aviona izazvao smrt 3.000 ljudi i život u SAD pretvorio u košmar, onda će naš konačni udar izbrisati Ameriku sa istorijske scene, a Amerikanci neće imati vremena ni da žale niti da imaju noćne more", navode se u tom članku.
Režim u Pjongjangu je nedavno objavio seriju pretnji, a jedna od njih upućena je i Kini, jedinom savezniku te zatvorene države.
"Poraz od svega tri civilna aviona posramio je SAD pred licem čitavog sveta, a Amerika je pretrpela neprocenjivu psihološku i ekonomsku štetu", navodi se u članku.
Kim Džong Un (33) nedavno je zapretio i "nuklearnom olujom" neprijateljskim državama, pošto su UN protiv Severne Koreje uvele nove sankcije.