Vesti
Sport
Nemanja Vidić: A, sada pravac klupa
08.04.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Nemanja Vidić: A, sada pravac klupa
Vivši fudbaler Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve, Mančester junajteda i Intera želi što pre da se posveti trenerskom poslu.
Bivši srpski fudbaler Nemanja Vidić rekao je da ima želju da što pre postane trener, preneo je sajt Mančester junajteda.
"Nadam se da mi leđa neće praviti problem kada sedim na klupi", rekao je Vidić uz smeh i dodao:
"Imam ambiciju da budem trener i spremam se godinama za to. Želja mi je da uskoro posetim vrhunske klubove i trenere i što više naučim od njih, a potom i pronađem klub i krenem novu karijeru", rekao je bivši kapiten Mančester junajteda.
On je pre tri meseca okončao igračku karijeru zbog povrede leđa.
"Odluku nisam doneo iznenada, već sam neko vreme razmišljao zbog velikog broja povreda da se povučem. Zbog toga sam i napustio Mančester junajted, jer sam osetio da nisam više na potrebnom nivou, na koji sam navikao. Odluka je bila teška, s obzirom na to da sam ceo život u fudbalu i da imam samo 34 godine, ali leđa više nisu mogla da podnesu napor", kazao je on.
Vidić je osam godina proveo u Mančesteru, s kojim je osvojio pet titula Premijer lige, pet Komjuniti šilda, tri Liga kupa, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo. On je pored Junajteda nastupao još za Crvenu zvezdu, Spartak iz Subotice, Spartak iz Moskve i Inter.