Vesti
Društvo i ekonomija
Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma
21.04.2016. 20:00
Izvor: gdeinvestirati.com
Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma
Kompanija Lazard izabrana je za savetnika u privatizaciji Aerodroma Nikola Tesla, potvrđeno je dnevnom listu “Danas” u kabinetu ministarke građevinarstva i saobraćaja Zorane Mihajlović.
U Ministarstvu navode da je od šest zainteresovanih ponuđača, koliko ih je dostavilo ponude, kao najpovoljnija, izabrana ponuda Lazard Freres SAS, iz Francuske.
Ova kompanija je ponudila cenu od 1,27 miliona evra za naknadu za izvršenje usluge savetovanja i 3,22 miliona evra na ime naknade za uspešno izvršenje posla, kažu u Ministarstvu.
“Početkom sledeće nedelje biće potpisan ugovor sa ponuđačem Lazard Freres SAS, nakon čega će biti održan inicijalni sastanak između predstavnika Vlade, Aerodroma, i izabranog savetnika u cilju upoznavanja timova i pripreme za realizaciju projektnog plana”, navodi se u odgovoru Ministarstva saobraćaja.
Početkom ove godine premijer Aleksandar Vučić je rekao kako očekuje da do kraja godine bude završena privatizacija ove kompanije, a prema pisanju medija kao potencijalni kupci su se pojavljivali – turski TAV Airport Holding i francuski Vinci.
Republika Srbija u Aerodromu ima vlasnički udeo od 83,1 odsto, a trenutna tržišna vrednost kompanije iznosi 30,9 milijardi dinara (251,2 miliona evra).