Vesti
Svet
Stvari u koje veruje Tramp: Zid, Putin, nadzor...
22.04.2016. 20:00
Izvor: B92
Stvari u koje veruje Tramp: Zid, Putin, nadzor...
Vašington -- Donald Tramp trenutno vodi u trci republikanaca za predsedničku nominaciju iako nije u potpunosti deklarisao pravac svoje politike.
Međutim, kako piše BBC, moguće je izdvojiti 25 stvari u koje Tramp sigurno veruje.
Na prvom mestu, Tramp veruje da su mnogi Arapi koji žive u Americi slavili nakon terorističkih napada u u SAD 11. septembra 2001. godine.
“Takve stvari govore nešto o muslimanskoj populaciji u SAD“, rekao je svojevremeno Tramp, ali ne postoje dokazi koji bi potvrdili njegove izjave.
Tramp takođe smatra da bi video nadzor trebalo da se postavi u svim džamijama u SAD, tj. da svi muslimani treba da budu plaćani, kao i da ga “nije briga“ ako je to politički nekorektno.
Ovaj biznismen kaže i da bi se protiv ID trebalo boriti tako što će džihadisti posebnim metodama “biti udavljeni", kaže i da će bombardovanjem “isterati đavola“ iz Islamske države.
Republikanski kandidat želi i da uvede nova pravila za plaćanje taksi.
Tramp je kao jednu od prvih svojih ideja na početku izborne kampanje naveo i izgradnju zida na granici SAD sa Meksikom, govoreći da su većina Meksikanaca koji dolaze u SAD kriminalci.
“Donose drogu, donose kriminal, silovatelji su“, rekao je on za Meksikance.
Kako kaže, zid na granici neće zaustaviti samo te imigrante. već i sirijske izbeglice, ali i da će Meksiko sam platiti izgradnju zida.
On predlaže i masovnu deportaciju ilegalnih migranata uprkos brojnim kritikama na njegov račun.
Tramp veruje i da bi se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom slagao veoma dobro.
“Verovatno bi se sa njim slagao veoma dobro. Ne verujem da bismo imali problema kakvi postoje sad“, naveo je Tramp.
U želji da smanji učestalost masovnih ubistava, Tramp bi investirao u mentalno zdravlje jer smatra da kontrola naoružanja nije najbolje rešenje, ali naglašava i važnost brige za mentalno zdravlje ratnih veterana.
Tramp veruje i da su trenutni podaci o broju nezaposlenih u SAD netačni, za klimatske promene kaže da je u pitanju “samo vreme“, kao i da bi svet bio bolji da su na vlasti i dalje Sadam Husein i Moamer Gadafi.
Još neki od stvari u koje ovaj predsednički kandidat želi je da muslimani ne budu prihvaćeni u SAD, kao i da bi i Tokio i Seul trebalo da porade na nuklearnom naoružanju.