Vesti
Sport
Gudurić i Zagorac među kandidatima za Rio
19.05.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Gudurić i Zagorac među kandidatima za Rio
Na širem spisku reprezentacije Srbije za olimpijske kvalifikacije u Beogradu nalaze se 24 igrača.
Selektor Aleksandar Đorđević objavio je preliminarni spisak kandidata za nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji će od 4. do 9. jula biti održan u Beogradu.
Na spisku se, abecednim redom, nalaze: Stefan Birčević (Estudijantes), Nemanja Bjelica (Minesota), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Nemanja Dangubić, Marko Gudurić (obojica Crvena zvezda), Ognjen Jaramaz (Mega), Nikola Jokić (Denver), Stefan Jović (Zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Kešelj (Lavrio), Ognjen Kuzmić (nema klub), Vladimir Lučić (Valensija), Milan Mačvan (Armani), Stefan Marković (Unikaha), Boban Marjanović (San Antonio), Vasilije Micić (Zvezda), Dragan Milosavljević (Alba), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Nemanja Nedović (Unikaha), Miroslav Raduljica (Panatinaikos), Marko Simonović, Vladimir Štimac (obojica Zvezda), Miloš Teodosić (CSKA) i Rade Zagorac (Mega).
Na prvo okupljanje i početak priprema 15. juna biće pozvano 16 igrača, što znači da će "otpasti" osmorica sa postojećeg spiska.
Đorđević se odlučio za "miks" igrača koji su prethodna dva leta učestvovali u akcijama nacionalnog tima, a među još neoprobanima ističu se Marko Gudurić, Rade Zagorac i Ognjen Jaramaz, lideri U-20 selekcije, koja je 2015. u Italiji osvojila zlato na Evropskom prvenstvu.
Jaramaz je imao peh da početkom marta slomi potkolenicu, pa je pitanje koliko je realno da ostane na spisku i posle skraćivanja.
Đorđević je posle odlične prve sezone u NBA ligi pozvao Jokića, koga je letos takođe uvrstio na preliminarnu listu od 24 igrača, ali ne i među 18 koje je pozvao na pripreme.
Isto važi za Mačvana, koji je nakon toga izjavio da "zna da se ne uklapa" u selektorovu koncepciju.
Srbija će do Rija pokušati da se probije kroz grupu sa Portorikom i Angolom i potom dve "nokaut" utakmice, u kojima će krug mogućih protivnika biti uvećan za selekcije Češke, Letonije i Japana.