Vesti
Sport
VK i igrači Partizana: Izvinjavamo se
26.05.2016. 20:00
Izvor: Mondo
VK i igrači Partizana: Izvinjavamo se
Igrači Vaterpolo kluba Partizan Dimitrije Rističević i Nemanja Vico izvinili se zbog nepromišljenog gesta i držanja transparenta kojim se vređaju Crvena zvezda i njeni navijači.
Vaterpolisti Partizana odbranili su titulu šampiona Srbije, pobedom nad Crvenom zvezdom (2-0 u mečevima finalne serije), a senku na proslavu bacio je nepromišljen gest dvojice igrača crno-belih, Dimtirija Rističevića i Nemanje Vice, koji su posle meča držali transparent sa uvredljivom porukom na račun Crvene zvezde.
Vaterpolo klub Partizan je izrazio žaljenje zbog "greške svojih igrača", i "izvinjava se u njihovo ime svima koji su se osetili povređeni ovim postupkom".
"Ističemo da nesportski gest nije planiran, već je nesmotrena slučajnost. Njihova greška je bila nenamerna", naveo je Partizan na svom sajtu.

U nastavku sledi izvinjenje Dimitrija Rističevića:
"Izvinjavamo se svim sportistima i navijačima SD Crvena zvezda, nismo imali nameru nikoga da uvredimo. Nismo ni znali šta piše na transparentu. Tokom proslave titule bili smo u velikoj euforiji. U velikoj gužvi koja je nastala pored bazena, kada su nam mnogi navijači prilazili sa željom da se slikaju sa nama trudili smo se da svima izađemo u susret i sa svima smo se fotografisali. Posle naporne i stresne utakmice, pala nam je koncentracije, pa kad nam je neko od navijača dao spomenuti transparent, nismo ga ni pogledali. Nije nam ni na pamet palo da je ispisana uvredljiva poruka. Mislili smo da piše nešto vezano za Partizan. Tek uveče, kad je se fotografija proširila društvenim mrežama videli smo kakvu grešku smo napravili. Slavimo titulu, ali ne želimo nikoga da vređamo".
Golman Partizana je istakao da sa mnogim igračima Zvezde zajedno igra u reprezentaciji i da je reč o njegovim drugovima.
"U bazenu smo pobedili ekipu u kojoj igraju mnogi naši drugovi, momci s kojima smo zajedno igrali i trenirali što u klubovima, što u reprezentacijama. Jedino što možemo je da im čestitamo na jakom otporu, a ne želimo da vređamo ni njih, niti bilo koje druge sportiste. U skladu sa tradicijom kluba i vaspitanjem svih igrača i trenera Partizana od mlađih kategorija do prvog tima nama je fer-plej uvek na prvom mestu, bez obzira s kim igramo i bez obzira da li pobeđujemo ili gubimo", istakao je Rističević