Vesti
Sport
Sale skratio spisak, otpao i Milosavljević
27.05.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Sale skratio spisak, otpao i Milosavljević
Ostalo 16 imena na spisku Aleksandra Đorđevića, otpali Dragan Milosavljević, Ognjen Kuzmić, Vladimir Lučić...
Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak na 16 igrača, koji će proći kompletne pripreme i konkurisati za učešće na Olimpijskom kvalifikacionom turniru.
"Orlovi" će od od 4. do 9. jula u Kombank areni pokušati da izbore nastup na Olimpijskim igrama.
Đorđević će do turnira u Beogradu morati da skrati spisak na 12 i on će biti poznat pred početak kvalifikacija, dok će četvorica koja ne budu igrala u Areni ponovo biti sa timom i konkurisati za najboljih 12, ukoliko se Srbija plasira na Olimpijske igre u Riju.
Sa prvobitnog spiska otpali su Marko Kešelj, Dragan Milosavljević, Ognjen Kuzmić, Stefan Birčević, Ognjen Jaramaz, Vasilije Micić, Vladimir Lučić i Vladimir Štimac. Dakle, u sastavu sigurno neće biti ni dvojice sa prošlog šampionata Evrope - Milosavljevića, koji je ove sezone bio jedan od najboljih igrača Albe, i Kuzmića, koga je Đorđević trenirao i u Panatinaikosu.
Pripreme reprezentacije za učešće na Kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2016 počinju 15. juna, kada će se igrači okupiti u 13.00 časova u beogradskom hotelu "Kraun Plaza".
Srbija će 21. juna igrati prijateljski meč sa Francuskom u Parizu, a domaćinstvo "trikolorima" uzvratiće 25. istog meseca. Sa selekcijom Grčke "orlovi" će igrati 28. juna u Kombank areni.
Srbija je u prvoj kvalifikacionoj grupi zajedno sa Angolom i Portorikom. Prve dve ekipe iz prve faze igraće u polufinalu sa najbolje dve iz druge grupe u kojoj su Letonija, Češka i Japan.

SPISAK
plejmejkeri: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unikaha);
bekovi: Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Nemanja Nedović (Unikaha), Marko Gudurić (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Mega Leks);
krila: Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Simonović (Crvena zvezda);
krilni centri: Nemanja Bjelica (Minesota), Milan Mačvan (Milano), Nikola Jokić (Denver);
centri: Boban Marjanović (San Antonio), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Miroslav Raduljica (Panatinaikos).