Vesti
Sport
Iliev o Radoviću: Možda i on razmišlja kao i ja...
07.06.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Iliev o Radoviću: Možda i on razmišlja kao i ja...
Da li će se Miroslav Radović zaista vratiti u Partizan? Ivica Iliev na ove informacije kaže: "O Miretu sve najlepše, nadam se da razmišlja isto onako kako sam ja razmišljao".
Partizan planira da vrati nekadašnjeg igrača!
Prema pisanju "Sportskog žurnala", crno-beli će u toku letnjeg prelaznog roka pokušati da dogovore drugi dolazak Miroslava Radovića (32) u Humsku, pa bi on mogao da bude najveće pojačanje ovog tima u napadu na šampionsku titulu naredne sezone.
Kako piše ovaj list Miroslav Radović je u "projekciji tima za sledeću sezonu", pa je Ivan Tomić zamislio mladog Nemanju Mihajlovića po levoj, a iskusnog Radovića po desnoj strani.
Fudbaler iz Goražda je prethodnih šest meseci proveo u Olimpiji iz Ljubljane, sa kojom je osvojio i šampionsku titulu, pa je pitanje da li bi se vlasnik kluba Milan Mandarić već posle tako kratkog vremena odrekao igrača koji je bitno uticao na osvajanje prve titule ovog kluba.
Miroslav Radović, naravno, bio je tema i konferencije za novinare sportskog direktora Partizana Ivice Ilieva.
"I meni je interesantno to što sam pročitao, verujte mi. Ne znam šta bih rekao, znate da ne pričam o imenima dok nije ozbiljno. Ono što mogu da kažem i što misli svaki navijač Partizana, jeste da pričamo o vanserijskom igraču. Ja sam sa njim bio saigrač kada sam bio u prvom mandatu ovde kao igrač, a njemu je to bila prva sezona. Kada sam završavao karijeru u Visli iz Krakova, igrao sam protiv njega u Legiji, a on je tamo veoma cenjen, proglašen je za najboljeg igrača tog kluba. Mire je čovek vanserijskih kvaliteta i ljudskih i igračkih i bio bih prezadovoljan kada bi jedan takav igrač ponovo obukao dres Partizana. Ne bih voleo da pričam o realizaciji transfera kada je sve daleko ili još nije ni krenulo da se dešava. Ima mnogo informacija u medijima... Kada dođe trenutak za potencijalno pojačanje - čućete od mene. O Miretu sve najlepše".
Da li to znači da ste ga ipak kontaktirali?
"Ja sa njim nisam pričao na temu Partizana. Ja iskreno mislim da on razmišlja isto kao i ja i kao svaki bivši igrač Partizana, a to je da kad završi period u inostranstvu da shvati da mu je najlepše u Partizanu i da želi da se vrati. Imamo mnogo takvih primera, pogotovo u poslednjih nekoliko godina. Ja nisam pogrešio što sam se vratio, naprotiv", rekao je Iliev
Ukoliko sportski direktor Ivica Iliev dogovori saradnju sa Radovićem, to bi bio njegov povratak u Humsku posle jedne decenije, pošto je dres crno-belih poslednji put nosio u sezoni 2005-06. Najbolji deo karijere proveo je u Legiji iz Varšave za koju je igrao do prošle sezone kada je pokušao u Kini, ali zbog viška stranaca koje je Hebei "mahnito" kupovao, ostao je bez kluba.
Partizan je do sada potpisao ugovore sa Milanom Radinom, Petrom Đuričkovićem, Sašom Marjanovićem i Nemanjom MIletićem.