Vesti
Sport
"Moramo još dosta da se pojačamo"
08.06.2016. 20:00
Izvor: Mondo
"Moramo još dosta da se pojačamo"
Trener Partizana na prozivci "prvog tima" pred početak letnjih priprema istakao ciljeve crno-belih, od kojih je titula prioritet, ali i to da mu je potrebno da se dovede još dosta igrača za Partizan kakav želi.
Jedan od najkraćih odmora je završen za fudbalere Partizana.
Ponovo su na okupu, počeli su pripreme za novu sezonu i nema stajanja do sredine decembra. Pred "parnim valjkom" je borba na tri fronta, za titulu prvaka Srbije, odbrana trofeja u Kupu i pokušaj da se ponovo izbori nastup u Ligi Evrope, takmičenje u kojem će crno-beli sredinom jula imati prvi ispit.
"Rez" je napravljen zimus, a priličnih promena ima i ovog leta u igračkom kadru.
"Različite su polazne tačke. Zimus smo imali enormno veliki bodovni zaostatak, što nam je omogućilo da povučemo pomalo hazarderski potez, davanjem šanse velikom broju mladih igrača. Oni su iskoristili šansu, kao i svi ostali", počeo je Ivan Tomić, trener Partizana.
"Ako sada budemo na nivou i ako se ostvare naše želje, tokom jeseni bismo mogli da odigramo 36 utakmica, što je skoro duplo više nego tokom proleća. Sa te strane nam je neophodno da imamo dva tima približnih kvaliteta, a to znači da moramo da se pojačamo. Neki momci su već potpisali, zadovoljni smo time, ali isto tako očekujem dolazak većeg broja igrača. I to onih koji odmah mogu da obuku dres Partizana i izađu da igraju", nastavio je Tomić u iščekivanju fudbalera koji bi trebalo da prave razliku na terenu.
Vremena je uvek malo, iz tog razloga potrebno je što pre oformiti tim, kako bi se tokom priprema uigrao i bio sprema za iskušenja koja ga očekuju.
"Nemamo vremena da čekamo. Već 14. jula počinjemo kvalifikacije za Ligu Evrope, gde možemo da izvučemo izuzetno ozbiljne protivnike. Pozicija našeg klupskog fudbala je takva da ni protiv koga ne možemo da se opustimo ili budemo prepotentni i mislimo da ćemo lako pobediti. Dakle, pred nama je zahtevan posao, koji treba da se uradi što pre. Svaki dan nam je važan i svakog dana se nadam lepim vestima."
Partizan će prve dve nedelje provesti u Beogradu, a zatim 22. juna sledi odlazak u Poljsku, gde će crno-beli ostati do 7. jula.
Ivan Tomić imao je sastanak i sa Radnom grupom, vodećim telom kluba do Izborne Skupštine 24. juna.
"Što se tiče mog dela posla i funkcionisanja, sve je u savršenom redu. Funkcionišemo na najprofesionalniji način, u interesu Partizana", kratko je prokomentarisao Tomić.
Ciljevi Partizana se ne menjaju...
"Svakom takmičenju moramo da prilazimo sa najvećim ambicijama. Evropi, zato što tamo možemo najviše da napredujemo, jer ćemo se sastajati sa boljima i bogatijima od nas. Dobre igre u Evropi donose klubu i finansijsku injekciju. Sa druge strane, osvajanje šampionske titule je prioritet i nešto što otvara veliku mogućnost nakon toga. Mogućnost takmičenja na najvišem mogućem nivou sledeće sezone", naveo je trener srpskog osvajača Kupa.
Promena formacije u odnosu na proleće?
"Angažovanje pojedinih igrača može da utiče na promenu formacije, ali pristup, agresivnost, koncentracija i napadačka igra sa puno ritma će ostati zahtevi", jasan je mladi trener
Jedan od igrača koji bi mogao da pojača Partizan na leto je Miroslav Radović, a Tomić je rekao da bi takav fudbaler značio timu.
"Cenim Radovića, fantastičan je momak i igrač. Videćemo kakve su njegove ambicije i kakva je situacija. Naravno, neizmerno bi nam značio i videćemo šta će doneti dani pred nama."
Tomić je dodao da je "fantastično" to što će kapiten Partizana Saša Ilić igrati i naredne sezone i da mu je privilegija što će učestvovati u njegovim "poslednjim igračkim koracima i godinama".
"To je legenda i momak koji je kamen i stub temeljac ovog tima i celog Partizana na neki način", istakao je Tomić.
Kada je reč o Marku Jovanoviću, koji je napustio Partizan, Tomić je rekao da ne bi bilo fer da taj igrač ne bude u prvom planu i da je zbog toga došlo do rastanka, ali da očekuje da se on nekad vrati.