Vesti
Sport
Đorđević: Pozivnica navijačima!
22.06.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Đorđević: Pozivnica navijačima!
Selektor Srbije hvali odnos prema igri u odbrani, a za Bogdanovića kaže da je pružio "možda i svoju najbolju partiju u reprezentaciji".
Avgusta prošle godine u Nansiju, Francuska je Srbiju u prvoj od dve prijateljske utakmice pobedila rezultatom 78:65.
Ovog puta, iako tek na početku priprema, neuigrani i prilično oslabljeni, "orlovi" su usred Pariza iznenadili renomiranog protivnika, pobedivši (77:79) uprkos deficitu od 15 poena u trećoj četvrtini.
"Iako rezultat nije bio u prvom planu, veoma je važno početi pripreme pobedom i to protiv ovakvog protivnika. Prikazali smo našu prepoznatljivu odbranu i čvrstu timsku igru i tim elementom mogu da budem veoma zadovoljan. Naravno, ima još mnogo prostora za napredak i na tome ćemo raditi narednih dana", rekao je Aleksandar Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je pružio šansu svim igračima, osim mladih Zagorca i Gudurića.
"Mislim da su svi koji su ulazili u igru dali značajan doprinos timskom učinku. Odbrana ostaje zaštitni znak ovog tima. Čim smo počeli sa takmičarskim odnosom u defanzivi i agresivnim čitanjem protivnikove igre, došlo smo i do napadačkog učinka".
Miloš Teodosić dozvolio je da ga iznerviraju sudijske odluke i ekipa je ostala bez njega već u 24. minutu. To je vodilo većoj minutaži Bogdana Bogdanovića, strelca 24 poena.
"Morao je da odigra nešto više minuta nego što smo planirali, ali je zato pružio možda i svoju najbolju partiju u dresu reprezentacije", hvali Đorđević odličnog beka.
Čarka Jokića i De Koloa u 27. minutu, kojoj se priključio Ažansa, rezultirala je dvema isključujućim ličnim greškama.
"Mislim da su utakmice između Francuske i Srbije uvek ispunjene takmičarskim nabojem i da se uvek, bez obzira na to da li je utakmica pripremna ili takmičarska, ide na pobedu", diplomatski je prokomentarisao Đorđević i okrenuo se revanš susretu.
"Ovo je bila lepa uvertira i dobar poziv za naše navijače na još jedan duel ovih timova u subotu u Beogradu".
Ulaznice po ceni od 200 i 400 dinara od utorka su u prodaji u svim ekspoziturama Eventima. Meč počinje u subotu u 21.00.